Евгени ГАВРИЛОВБизнесът, каквото и да означава това понятие у нас,

...
Евгени ГАВРИЛОВБизнесът, каквото и да означава това понятие у нас,
Коментари Харесай

Претенции без край

Евгени ГАВРИЛОВ
Бизнесът, каквото и да значи това разбиране у нас, се разгласи срещу концепцията най-евтиният газ, който държавният оператор " Булгаргаз " доставя, да отива към топлофикационните сдружения в страната, които обезпечават топлината за хората. Това излиза наяве от позиция на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), изпратена до няколко отраслови министри от служебния кабинет и до ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). 
От писмото (на епистоларните форми така наречен работодателски организации са царе) излиза наяве, че кабинетът приготвя сходни ремонти в наредбата за контролиране на цените на природния газ. Очаквано от АОБР настояват, че сходни промени ще покачат голословно цената за промишлеността и ще доведат до голям брой банкрути.
Както е известно, през последните години плашенето с банкрути е универсалният мотив, с който работодатели, а и синдикати, изясняват своите искания, които нямат край.  
И още един " дежурен " мотив. Бизнесът предизвестява, че резултатът от сходно деяние ще бъдат нараснали индустриални разноски и генериране на спомагателна инфлация, загуба на работни места и на конкурентоспособност.
Претенциите на бизнеса през последните години са в действителност прекомерни. Неговите представители сякаш привикнаха да живеят от дотации и поддръжката на държавното рамо. В един миг се оказа, че има компании, които чакат енергийните помощи, както се чака заплата в края на месеца.
Наистина има предприятия, които имаха потребност от тях, само че съществуват компании, които умерено можеха да минат и без намесата на страната. Затова раздаването на енергийните помощи на калпак може би беше неточност. Освен това в един миг мъчно към този момент можеше да се хване краят какъв брой милиарди отидоха в това направление. 
Сега настоящи стават претенциите за на ниска цена природен газ.
А някой към този момент спомня ли си за смешния рев на хотелиери и ресторантьори в разгара на пандемията? Под напън последното държавно управление на ГЕРБ им направи безчет отстъпки и облекчения, които по този начин и не се усетиха от консуматори на техните услуги. 
И малко статистика.
Не е правилно, че страната се намира в тежка икономическа рецесия. Данните демонстрират рекорден експорт през последните месеци. Повишава се индустриалното произвеждане и към момента има растеж на стопанската система. Това значи, че икономиката  работи. Въпреки непрекъснатите искания на бизнеса. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР