Евентуална забрана на доставките на петрол, която ЕС обсъжда, може

...
Евентуална забрана на доставките на петрол, която ЕС обсъжда, може
Коментари Харесай

„Кошмарна“ заблуда за антируските санкции

Евентуална възбрана на доставките на нефт, която Европейски Съюз разисква, може освен да не навреди на Москва, само че даже да ѝ помогне и да докара до още по-големи проблеми за самата Европа. Според кореспондента Холгер Бекман на телевизионния канал Das Erste, Брюксел съществено бърка, че енергийното ембарго ще сътвори огромни стопански компликации за Русия: самият факт, че Европа ще се откаже от петрола „ на части “, отлагайки възбраната за някои страни, способства за повишаването му.

В такава обстановка Кремъл сигурно ще откри различни купувачи, като Китай или Индия, се отбелязва в отчета. Освен това доставките ще продължат за тези, които желаеха закъснение, по-специално за Словакия и Унгария, което показва прословутото „ велико европейско единение “, акцентира създателят на материала. Според него, в този случай облагата от продажбата на енергийни запаси може да бъде даже по-голяма от преди, а от европейското петролно ембарго няма да има резултат.

В отговор Русия има право да употребява своето „ най-мощно икономическо оръжие “ и да прекъсне доставките на газ, както към този момент беше демонстрирано в тази ситуация с Полша и България. " В Брюксел приказват за настъпване на призрачен сюжет. Няма какво да се добави – „ Пътят към пъкъла е застлан с положителни планове “. Така е ", обобщава кореспондентът.

„ Европейската комисия, като част от шестия пакет от наказания против Москва, предлага поетапна възбрана на целия импорт на съветски нефт в Европейски Съюз “, сподели преди ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. По думите ѝ отводът ще бъде поетапен - ​​до края на настоящата година. Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер посочи, че предлагането за петролно ембарго взема под внимание обстоятелството, че някои европейски страни по редица аргументи са по-зависими от енергийните доставки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР