Гост в новия епизод на Доктор здраве с Мария“ е

...
Гост в новия епизод на Доктор здраве с Мария“ е
Коментари Харесай

Грижата за оралното здраве от малки до големи

Гост в новия епизод на „ Доктор здраве с Мария “ е доктор Вероника Василева, приключила с отличие като доктор по дентална медицина в Медицински университет в София. Още до момента в който е студент, през 2015 година става част от екипа на доктор Дамянов в Дентална Клиника „ Дамянов “.

Нейният хъс за развиване и рационализиране не стопират дотук и тя печели конкурс и заема длъжността помощник в Катедрата по „ Дентална, орална и лицево-челюстна хирургия “ на ФДМ - гр. София, където по-късно приключва и своето в допълнение три годишно следдипломно образование и надгражда до експерт по " Орална хирургия ".

„ Грижата за оралното здраве на дребни и огромни е приоритет за мен и целия екип в клиниката. Здравата и красива усмивка излъчва самонадеяност и отваря необятно порти в живота ни. Денталното здраве е неизменима част от общо здравното такова и те би трябвало да бъдат приоритет за всеки един от нас. “

Ключови за положителното дентално здраве са ефикасната домашна орална хигиена и постоянните профилактични прегледи при стоматолог. Почистването на зъбите вкъщи стартира от ранна детска възраст с поникването на първия краткотраен зъб. При децата четката за зъби постоянно би трябвало да бъде съобразена с възрастта на детето. Неправилният размер на четка и мощният напън биха провокирали дискомфорт, неприятни чувства или болежка. Детската паста за зъби се заменя с паста, съдържаща флуорни съединения след 6-тата година на детето.

Дозировката на флуорни съединения в пастите за зъби и минералната вода би трябвало да се преценява за съответната възрастова група. Родителите би трябвало да упражняват всекидневен надзор върху орално хигиеничните привички на детето до 10-годишна възраст, когато фината моторика на детето е развита. Първото посещаване при ортодонт на всяко дете е добре да бъде опознавателно и под формата на игра, без да бъде съпроводено с болежка, оток или някаква неотложност. Децата е целесъобразно да вървят на ортодонт три до четири пъти в годината за обзор и консултация.

При възрастните пациенти, с изключение на механичното разчистване на зъбните повърхности с четка и паста е наложително наличието на спомагателни орално хигиенични средства като конец за зъби и/или интердентални четки. Последните са значим фактор за попречване на кариес в междузъбния контакт и развиването на венечни проблеми и възпаления. Пациентите би трябвало да посещават своя стоматолог два пъти в годината профилактично и даже да нямат недоволства. Това би осигурило ранна диагностика на дентални проблеми и е в основата на оралната профилактика. Често зъбният кариес, недобре лекуваните коренови канали и пародонтални болести са безсимптомни за пациента в своите ранни стадии. Навреме диагностицирани и лекувани икономисват време и средства на пациента.

Съвременната дентална медицина се развива с доста бързи темпове, което дава на пациента по-качествена диагностика и лекуване. Дигиталните технологии и нововъведения обезпечават опция за оптималната точност и оптимизация на лечебния развой. Ежедневна процедура за нас, в дентална клиника “Дамянов ”, е да използваме увеличителен клиничен микроскоп по време на всяка дентална операция – от диагностика до комплицирани хирургични операции. Стоматологията не е това, което е била – тя е улеснена посредством технологиите, по-комфортна за пациента и предвидима като краен резултат. 

Към днешна дата доктор Вероника Василева  е сполучлив доктор по „ Орална хирургия “ в Дентална Клиника " Дамянов ", където има опция да практикува имплантология и пародонтално лекуване на високо новаторско и професионално равнище. Тя има вяра, че непрекъснатото рационализиране в специалността е ключът към триумфа, по тази причина огромна част от времето си отделя за курсове на водещи експерти в България, Хърватия, Италия, Испания и Белгия.

Миналата година печели премия на публиката с първо място в конкурс за млади имплантолози „ Нови хоризонти “ и Трето място в състезанието " Усмивка на годината " в категория " Микро ендодонтска хирургия ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР