Ето няколко популярни рецепти за шишчета от световната кухня. Средиземноморски шишчета Необходими

...
Ето няколко популярни рецепти за шишчета от световната кухня.
Средиземноморски шишчета
Необходими
Коментари Харесай

Идеи за шишчета от цял свят

Ето няколко известни предписания за шишчета от международната кухня.

Средиземноморски шишчета

Необходими артикули: 25 огромни необелени скариди, 50 г масло, 2 с. л. зехтин, няколко стръка нарязани на ситно пресни мащерка, магданоз и риган, няколко нарязани дребни лукчета, 1/2 алена чушка, 1/2 зелена чушка, 1 лимон, сол и черен пипер на усет.

 Шишчета със скариди

Начин на подготвяне: Чушките се нарязват на лентички и се поставят в купа дружно със скаридите и лукчетата. В обособен съд се смесват всички останали подправки, без лимона. С тази примес, която играе ролята на марината, се поливат продуктите и се оставят в хладилника за 1 денонощие.

След като изтече нужното време, скаридите се нанизват на шишчета дружно с чушките и лукчетата и нарязаният на резени лимон. Пекат се на мощна скара по към 2 мин. от всяка страна и се пръскат с останалата марината.

Американски шишчета от телешко и говеждо месо

Необходими артикули: 300 г обезкостен телешки бут, 300 г обезкостено говеждо филе, 1/ 4 чаена чаша олио, 1 с. л. лимонен сок, 1 с. л. надробен кимион, 1/2 чаена чаша надробен лук, сол на усет.

 Апетитни Шишчета

Начин на подготвяне: Всички подправки дружно с лука се смесват в купа. Месото се измива и нарязва на идентични по величина части, след което се изсипва в купата с подправките. Оставя се да престои 1- 2 часа, с цел да може да поеме ароматите.

След като е готово, се набучва на шишове, като се редува телешкото с говеждото месо. Шишчетата се осоляват и се пекат в авансово загрята фурна на 220 градуса, като се обръщат от всички страни, до момента в който станат изцяло подготвени. Маринатата се сипва в обособена тенджера, кипва се и се сервира настрана като сос.

Японски шишчета от пилешко месо

Необходими артикули: 2 пилешки гърди, 4 обезкостени пилешки бутчета без кожата, 1 глава кромид лук, 5 с. л. мрачен соев сос, 2 с. л. мирин, 2 с. л. саке, 1 с. л. захар, 1/ 4 ч. л. сол, 400 мл. вода

 Пилешки Шишчета

Начин на подготвяне: Половината от всички подправки се изсипват в съд и се смесват. Към тях се прибавя 120 мл вода. Пилешкото месо се нарязва на идентични по величина части. Лукът се разрязва на две и се отделят листчетата му. Месото и лукът се нанизват на шишчета, като се редуват.

Приготвената авансово примес от половината подправки се поставя в тава за печене, върху която се слагат шишчетата. Пекат се в авансово загрята на 220 градуса фурна, като от време на време се обръщат.

Останалите подправки се поставят дружно с останалата вода да се варят за 10 мин и по този начин полученият сос се сервира дружно със шишчетата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР