Етерични масла се извличат от растения чрез методи като дестилация

...
Етерични масла се извличат от растения чрез методи като дестилация
Коментари Харесай

6 етерични масла за коса – ползи и как се използват

Етерични масла се извличат от растения посредством способи като филтрация или изпаряване. Въпреки че етеричните масла са най-известни със своите ароматни качества, те също по този начин съдържат мощни химични свойства, които могат да бъдат потребни за здравето.

Етеричните масла от дълго време се употребяват в различни, източни и хомеопатични медикаменти, с помощта на тяхната успеваемост и невисок риск от странични резултати.

Едно от преимуществата на някои етерични масла е подобряването на здравето на косата. Различните масла могат да създадат всичко – от подкрепяне на растежа на косата до прибавяне на мощ и искра.

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: 

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка:

 

6 етерични масла за коса – изгоди и по какъв начин се употребяват

1. Етерично масло от лавандула

 етерични масла 6 етерични масла за коса – изгоди и по какъв начин се употребяват фотография: pinterest

може да форсира растежа на косата. Знаейки, че маслото от лавандула има свойства, които могат да генерират растежа на клетките и да понижат напрежението, откривателите при едно изследване върху животни откриха, че това масло е в положение да генерира по-бърз напредък на косата при мишки.

Освен това има антимикробни и антибактериални свойства, които могат да подобрят здравето на скалпа.

Смесете няколко капки лавандулово масло в 3 супени лъжици носещо масло, като зехтин или разтопено кокосово масло, и го нанесете непосредствено върху скалпа. Оставете го най-малко 10 минути, преди да го измиете и измиете с шампоан, както нормално. Можете да вършиме това няколко пъти седмично. Тези етерични масла от лавандула са в действителност потребни за косата.

2. Етерично масло от мента

 етерични масла 6 етерични масла за коса – изгоди и по какъв начин се употребяват фотография: pinterest

Маслото от мента може да провокира чувство за мраз, изтръпване, когато усили кръвообращението в региона, върху която се ползва. Това може да помогне за поощряване на растежа на косата по време на етапа на анаген (или растеж).

Едно изследване откри, че ментовото масло, когато се употребява върху мишки, усилва броя на фоликулите, дълбочината на фоликулите и общия напредък на косата.

Смесете 2 капки етерични масла от мента с носещото масло по ваш избор. си и оставете да работи 5 минути, преди да измиете щедро с шампоан и еликсир.

3. Етерично масло от розмарин

 етерични масла 6 етерични масла за коса – изгоди и по какъв начин се употребяват фотография: pinterest

Ако желаете да подобрите както дебелината на косата, по този начин и растежа й, маслото от розмарин е превъзходен избор с помощта на способността си да усъвършенства клетъчното генериране.

Според едно изследване, работи толкоз добре, колкото и миноксидил, всекидневно лекуване за напредък на косата, само че с по-малко сърбеж по скалпа като непряк резултат.

Смесете няколко капки масло от розмарин със зехтин или кокосово масло и го нанесете върху скалпа. Оставете го най-малко 10 минути, преди да го измиете с шампоан. Правете това два пъти седмично за най-хубави резултати. Етерични масла от розмарин ще възстановят косата ви.

4. Етерично масло от кедрово дърво

Смята се, че етерични масла от кедрово дърво предизвиква растежа на косата и понижава косопада посредством балансиране на жлезите, произвеждащи масло в скалпа. Освен това има противогъбични и антибактериални свойства, които могат да лекуват разнообразни положения, които могат да допринесат за пърхот или косопад.

Включен в примес с лавандула и розмарин, екстрактът от кедрово дърво също по този начин понижава загубата на коса при хора с плешивост ареата.

Смесете няколко капки етерично масло от кедрово дърво с 2 супени лъжици базово масло по ваш избор. Масажирайте го в скалпа си и го оставете да работи 10 минути, преди да го измиете.

Може да е мъчно да се откри в магазините за хранителни артикули, само че може да съумеете да го закупите от по-малки магазини за здравословни храни.

5. Етерично масло от лимонова трева

 етерични масла 6 етерични масла за коса – изгоди и по какъв начин се употребяват фотография: pinterest

Пърхотът може да бъде постоянно срещано заболяване, а здравият скалп без люспи е значима част от здравето на косата. Маслото от лимонена трева е дейно средство за лекуване на пърхот, като едно изследване от 2015 година откри, че доста понижава пърхота след една седмица.

Маслото от лимонена трева за пърхот е най-ефективно, когато се употребява всекидневно. Смесете няколко капки етерични масла от лимонова трева във вашия шампоан или еликсир всеки ден и се уверете, че е масажиран в скалпа.

6. Етерично масло от мащерка

 етерични масла 6 етерични масла за коса – изгоди и по какъв начин се употребяват фотография: pinterest

Мащерката може да помогне за поощряване на растежа на косата, като подтиква скалпа и интензивно предотвратява косопада. Подобно на маслото от кедрово дърво, маслото от мащерка също се оказа потребно при лекуване на плешивост ареата.

Мащерката е изключително мощна, даже измежду етерични масла. Поставете единствено 2 дребни капки в 2 супени лъжици базово масло, преди да го нанесете върху скалпа. Оставете го да работи към 10 минути, след което го измийте.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР