Естрадните звезди изнасяли по един концерт на ден в Родопите,

...
Естрадните звезди изнасяли по един концерт на ден в Родопите,
Коментари Харесай

Лили Иванова изнасяла фиктивни концерти в Родопите?

Естрадните звезди изнасяли по един концерт дневно в Родопите, само че по документи излизало, че са пеели най-малко на още 2-3 места. По документа примата Лили Иванова е изнесла концерти в обитаеми места, за чието битие несъмнено даже не подозира, разкрива седмичникът „ Родопи войс “ през 2011 година.

Само с „ фиктивни концерти " локалните юношески домове можели да си разрешат да поканят Лили Иванова, Георги Христов, Маргарита Хранова и други величия на българската попмузика до 1989 година.

„ Това не е скица за кражба на пари, а метод да се удовлетворят желанията на звездите. Певците нямат никаква виновност, по този метод се заобикаляше тромавата система. Когато Лили Иванова беше поканена в Кърджали, на нея трябваше да ѝ се заплати хонорар, който не можеше да се изпише по силата на тогавашната разпоредба.

Лили пя единствено в града, само че локалните уредници се наложи да впишат и концерти в Перперек и още едно село. Тамошните комсомолци бяха извозени до града ", споделя пред кореспондент на изданието някогашен чиновник на някогашната концертна дирекция „ Естрада ".

При гостуването на звездата в Смолян пък имало 1 концерт онлайн и още 3 - съгласно архивите.

120 лв. по разпоредба бил хонорарът на Лили Иванова за присъединяване тогава. Отделно ѝ се плащали пътни, нощувки и наем за инсталация. Само тя била със звание „ Заслужил актьор ".

Фиксираното заплащане на другите артисти варирало от 60 до 80 лв.. Никой от звездите обаче не се съгласявал да пее за такава дребна сума. Исканото от тях заплащане надвишавало най-малко 3-5 пъти откритото в държавната разпоредба за хонорарите. Така всички действително получавали на ръка доста повече, поради което уредниците докарвали бонуси посредством документни операции.

„ Не е правилно изказванието на артистите, че били ощетявани от уредниците на концерти, които сякаш укривали същинския доход от продажбата на билетите. Всичко се прави, с цел да може по някакъв метод да се признае трудов и застрахователен стаж на артистите, с цел да оказват помощ да получават пенсии ", разяснява някогашният чиновници на „ Естрада ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР