Пенсионерите ще получат 11% увеличение, а не както се тиражираше

...
Пенсионерите ще получат 11% увеличение, а не както се тиражираше
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Пенсионерите ще получат 11% увеличение

Пенсионерите ще получат 11% нарастване , а не както се тиражираше през последните дни единствено 10%. Това сподели служебният министър председател Димитър Главчев.

„ Нека да бъдат спокойни пенсионерите, ще получат нарастване от 11%. При нас няма съмнения по отношение на това, което би трябвало да създадем. Не зная от кое място излязоха всички тези спекулации. Утре по време на съвещанието на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт  представителите на изпълнителната власт, ще поддържат предлагането на обществения министър за 11% нарастване “, разясни той.

Служебният министър председател прикани тези, които са предизвикали „ целия този звук в системата “, да се успокоят и „ да се концентрират върху предизборната си акция “.

 Социалният министър ще упорства за 11% растеж на пенсиите от юли България 3 мин. Социалният министър ще упорства за 11% растеж на пенсиите от юли  Окончателно: 100 лева за Великден единствено за най-бедните пенсионери България 2 мин. Окончателно: 100 лева за Великден единствено за най-бедните пенсионери  Евробарометър: 1/3 от българите не мислят, че могат да живеят с една пенсия България 1 мин. Евробарометър: 1/3 от българите не мислят, че могат да живеят с една пенсия  Увеличението на пенсиите от 1 юли може да е с 10, а не с 11% България 2 мин. Увеличението на пенсиите от 1 юли може да е с 10, а не с 11%  Социалният министър ще упорства за 11% растеж на пенсиите от юли България 3 мин. Социалният министър ще упорства за 11% растеж на пенсиите от юли  Окончателно: 100 лева за Великден единствено за най-бедните пенсионери България 2 мин. Окончателно: 100 лева за Великден единствено за най-бедните пенсионери  Евробарометър: 1/3 от българите не мислят, че могат да живеят с една пенсия България 1 мин. Евробарометър: 1/3 от българите не мислят, че могат да живеят с една пенсия  Увеличението на пенсиите от 1 юли може да е с 10, а не с 11% България 2 мин. Увеличението на пенсиите от 1 юли може да е с 10, а не с 11%

„ Сумата за увеличението на пенсиите с 11% е налична – тя е заложена в бюджета, който е утвърден в Народното събрание. Всички планове демонстрират, че няма причина пенсиите да не бъдат увеличени с планувания % “, разясни служебният обществен министър Ивайло Иванов.

Димитър Главчев беше запитан също по този начин дали България ще предприеме някакви дейности по отношение на нападателния звук на Северна Македония и има ли смяна в позицията на страна по отношение на югозападната ни съседка.

„ Няма никаква смяна в позицията ни и няма какво да прибавя по този въпрос. Правилата важат за всички кандидатки, които желаят да членуват в Европейски Съюз. Ние сме поредни в поддръжката си за всички страни на Балканите в упоритостта им да станат част от Европейски Съюз, само че всеки би трябвало да съблюдава разпоредбите “, сподели още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР