Естония експулсира руския посланик Владимир Липаев от страната, съобщи естонското

...
Естония експулсира руския посланик Владимир Липаев от страната, съобщи естонското
Коментари Харесай

Естония гони руския посланик

Естония експулсира съветския дипломат Владимир Липаев от страната, заяви естонското външно министерство. Дипломатът би трябвало да напусне Естония до 7 февруари. По-рано през днешния ден, на 23 януари, Русия изгони естонския дипломат Маргус Лайдре и намали равнището на дипломатическите връзки в отговор на съкращаването на съветското посолство в Талин, предава " Коммерсанть “.

" Ние се придържаме към правилото на паритет в връзките с Русия, което значи, че съветският дипломат ще напусне в това време, когато естонският дипломат напусне Русия “, обявиха от естонското външно министерство в Twitter.

Малко по-рано денем съветското външно министерство разгласи понижаването на равнището на дипломатическите връзки с Естония до равнището на краткотрайно поверен в делата. Посланикът на Естония Маргуса Лайдре би трябвало да напусне Русия до 7 февруари 2023 година

В началото на януари Естония изиска личният състав на съветското посолство да бъде скъсен на половина, с цел да се " реализира паритет или равностойност в броя на длъжностите “. На 18 януари съветското посолство краткотрайно спря да приема молби за отвод от поданство. На 20 януари съветското посолство в Талин съобщи, че Естония попречва консулските услуги за руснаци, живеещи в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР