Ескалира напрежението между прокуратурата и изпълнителната власт. Вътрешният министър Бойко

...
Ескалира напрежението между прокуратурата и изпълнителната власт. Вътрешният министър Бойко
Коментари Харесай

Маджарова: По закон не е възможно да е образувано досъдебно производство лично срещу Асен Василев

Ескалира напрежението сред прокуратурата и изпълнителната власт. Вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че държавното обвиняване е образувало досъдебно произвеждане против вицепремиера Асен Василев.

Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова обаче изясни в ефира на bTV, че по закон това е невероятно.

„ Аз не знам от кое място министър Рашков разполага с тази информация, само че още от ноември 2017 година по закон не се образуват досъдебни производства против съответни лица. Образуват се следствия за съответни закононарушения “, изясни Маджарова.

По думите ѝ, в случай че има въобще формирано такова следствие, то по закон се разпорежда на следовател от следствен отдел.

„ Ежедневно в Специализирана прокуратура постъпват десетки сигнали, може да се направи инспекция, само че с оглед съответно наличие би трябвало да се ревизират съответно формирани досъдебни производства “, сподели още Маджарова.

Тя подсети, че Специализирана прокуратура дава информация постоянно, когато има какво да каже и когато това няма да затрудни разкриването на обективната истина по съответни каузи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР