Есента е прекрасен сезон. След безгрижното и отпускарско лято отново

...
Есента е прекрасен сезон. След безгрижното и отпускарско лято отново
Коментари Харесай

Есенни маски

Есента е прелестен сезон. След безгрижното и отпускарско лято още веднъж идва време за се захванем с нови инициативи, да стартираме да кроим проекти, да се погрижим за външния си тип. За последното красавицата-есен ни дава голям брой блага, от които можем да се възползваме.

През октомври насъбраният през лятото загар към този момент не е наш другар. С намаляването на слънчевото греене той се е трансформирал в сивкав, несиметричен пласт, които пречи на кожата ни да диша, предизвика появяването на акне и прави фините бръчки по-забележими. Затова преди всичко би трябвало да се избавим от него.

Избелващ краставичен лосион
Смелете една свежа краставица, дружно с кожата и сложете кашата в чист, стъклен буркан. Добавете 100 мл. водка (ако се наложи прибавете още, с цел да покрие напълно краставицата). Оставете сместа да престои десетина дни на мрачно и я прецедете два пъти през марля. Остава да добавите 2 ч. л. глицерин и избелващият лосион е към този момент подготвен. С него обтривайте лицето си заран и вечер след разчистване. Трайността му е задоволителна за приложимост в течение на 2-3 месеца.

Ябълкова маска за равнене на тена
Смелете с блендера половин ябълка и прибавете 1 с. л. мед и 1 с. л. масло, които е извънредно богат източник на витамин Е. Нанесете сместта на лицето за 15 минути и след това отмийте с хладка вода.

Анти-ейдж маска с и хума
Смесете 2 с. л. хума, 1 ч. л. масло от гроздови семки и прясно изцеден сок от, задоволителен, с цел да се получи кремообразна консистенция (около 2 с.л.). Маската се нанася за към 15 мин., изплаква се и по-късно се нанася лек овлажняващ крем. Маслото от гроздови семки и гроздовия сок са известни със своето противостареещо деяние, а хумата почиства и стяга кожата.

Освежаваща дрождево-тиквена маска
Разтворете 1 с. л. бирена квас (ако не намерите заменете я с хлебна) с малко прясно мляко, до момента в който се получи еднородна каша. Добавете 1 с. л. сварена тиква и няколко капки масло от жожоба. Тази маска е чиста сила за вашата кожа – дрождите съдържат огромно благосъстояние на значимите за кожата витамини от грипа В, тиквата – освежаващия тена бетакаротин, а маслото от жожоба форсира регенерацията на клетките.

Тези лесни козметични предписания с изключение на, че ще възстановят позагрубялата ни от слънчевите лъчи кожа, ще я приготвят и за понижаването на температурите и зимните ветрове. Затова дано не пропущаме есенните разкрасителни процедури.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР