ЕС замразява изцяло Споразумението за визови облекчения, давани досега на

...
ЕС замразява изцяло Споразумението за визови облекчения, давани досега на
Коментари Харесай

ЕС блокира визовите облекчения за руснаци


Европейски Съюз замразява напълно Споразумението за визови облекчения, давани до момента на жители на Русия. Това разгласи Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел.

Европейски Съюз замразява напълно Споразумението за. Това разгласи Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел.

Мярката бе разисквана и призната след съвещания с външните министри от Общността, извършени в Прага. Тази стъпка е спомагателна глоба против Русия поради водената от нея война в Украйна.

Германия съумя да се наложи в разногласието към издаването на визи за руснаци. Засега няма да има широкообхватна възбрана за влизане на съветски жители в, само че страните ще имат право да демонстрират по-голяма еластичност при обработката на заявките. Това евентуално също ще бъде в ущърб на доста руснаци.

Борел съобщи, че прекъсването на визовото съглашение доста ще понижи броя на издаваните нови визи. Германската министърка на външните работи    Аналена Баербок съобщи, че издаването на визи на руснаците в бъдеще може да отнеме месеци.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР