ЕС планира да организира международни преговори с участието на най-големите

...
ЕС планира да организира международни преговори с участието на най-големите
Коментари Харесай

ЕС организира съюз на автомобилните производители срещу митата на Тръмп



Европейски Съюз възнамерява да провежда интернационалните договаряния с присъединяване на най-големите автомобилни производители за правенето на компромисен проект, който да осуети въвеждането на мита от страна на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за вноса на коли, оповестява Financial Times, базирайки се анонимни дипломатически източници.

Намеренията са в договарянията да вземат участие освен европейските автомобилни концерни, само че и компании от Съединени американски щати, Южна Корея и Япония.

Главната цел на Европейски Съюз е компромисен вид за отбягване на тотално въвеждане на мита от 25 % за внасяните в Съединени американски щати коли.

Източникът от Европейската комисия е показал, че плануваните от Тръмп мита са в несъгласие с разпоредбите за интернационална търговия и ще окажат отрицателно въздействие освен на европейската и американската стопански системи, само че и в международен мащаб.

„ Европейски Съюз няма да спести старания тези мита да бъдат избегнати “, споделил източникът.

Плановете на Тръмп да наложи 25-процентни мита на вносните коли провокират остри реакции освен в Европа, само че и в самите Съединени американски щати, отбелязва Financial Times.

Според Алианса на автомобилните производители, сплотяващ компании от Съединени американски щати и от целия свят, митата ще покачат цените на продаваните в Съединени американски щати коли приблизително с 5,8 хиляди $. Това съгласно разбора се равнява на нарастване на данъчното задължение с 45 милиарда $.

Търговската камара на Съединени американски щати разгласява изслудване, в което се споделя, че 10 американски щата, които ще пострадат от митата на Тръмп, седем са го подкрепили на президентските избори – Луизиана, Тексас, Алабама, Охайо, Южна Каролина, Мичиган и Пенсилвания. Според разбора митата ще нанесат вреди на стопанската система на Пенсилвания за 1,7 милиарда $, а на Южна Каролина -  за 3 милиарда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР