Шеврон (Chevron) се готви да продаде оставащите си петролни и

...
Шеврон (Chevron) се готви да продаде оставащите си петролни и
Коментари Харесай

Шеврон продава петролните си активи в Северно море

" Шеврон " (Chevron) се готви да продаде оставащите си петролни и газови активи в Северно море, с което да излезе от района след повече от пет десетилетия активност там, съобщи ДПА.

Американската мултинационална корпорация, третата най-голяма компания в света по пазарна стойност, удостовери през днешния ден, че продава активите си в басейна без гаранции, че ще се стигне до договорка.

" Шеврон " бе измежду първите петролни компании със сондажи в Северно море през 60-те години на предишния век, само че от този момент се отдръпна от изследването и производството, откакто продаде активите си в сондажи през 2019 година

Последната планувана продажба ще накара компанията да се раздели и с останалите си активи в района, в това число каузи от 19,4 на 100 в петролното поле " Клеър ", западно от Шетланд.

Компанията разгласи, че е взела тези решения, откакто е преразгледала портфолиото си и те са в в унисон с наклонността " Шеврон " да продава наследените си активи, с цел да се концентрира върху нови по-евтини планове.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР