ЕС изнася ваксини към 30 държави, сред които Австралия, Аржентина,

...
ЕС изнася ваксини към 30 държави, сред които Австралия, Аржентина,
Коментари Харесай

ЕС изнася ваксини за 30 държави по света

ЕС изнася ваксини към 30 страни, измежду които Австралия, Аржентина, Чили, Перу, Канада, Япония, Кувейт, Мексико, Южна Корея, Англия и Съединени американски щати, съобщи говорител на Европейската комисия 

Той посочи, че след въвеждането в края на януари на ограничавания за износа са били издадени 174 позволения. Вчерашният случай, при който по искане на Италия бе спрян експорт на пратка от 250 000 дози ваксина на AstraZeneca за Австралия, остава индивидуален, уточни представителят. По думите му, други страни от Европейски Съюз също са изразили подготвеност да подхващат сходна стъпка, само че публично искане към момента не е подавано до комисията. 

Европейска комисия се е свързала с австралийските управляващи, с цел да изясни какво е наложило задържането на пратката, посочи представителят и изясни, че решението на Рим е подкрепено от Европейска комисия поради това, че посоченият производител още не е извършил отговорностите си по контракта за доставка на ваксини в Европейски Съюз, написа Българска телеграфна агенция.

" Европейски Съюз е огромен експортьор на ваксини, поставяме старания да се съблюдава графикът на доставките. Очакваме производителите, сключили контракт с Европейска комисия, да създадат всичко по силите си, с цел да изпълнят поетите отговорности към европейските страни. 92 страни не попадат под рестриктивните мерки на европейския експорт, а Европейски Съюз доставя ваксини по международния механизъм за съпричастност с бедните страни ", съобщи още представителят. Той обаче разясни, че ЕК не следи накъде ще бъдат ориентирани дозите, спрени от Рим.

" Според Европейска комисия европейската имунизационна тактика, учредена на шест ваксини, оценени от Европейската организация по медикаментите, би трябвало да остане в тази рамка ", добави представителят. Той уточни това във връзка дейностите на обособени страни от Европейски Съюз да се снабдят с вакснини от Китай и Русия. По неговите думи Европейски Съюз е договорил към този момент задоволително ваксини, с цел да бъдат ваксинирани всички пълнолетни европейци. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР