ЕРМ Запад започна монтаж на 20 комплекта безопасни конзоли за

...
ЕРМ Запад започна монтаж на 20 комплекта безопасни конзоли за
Коментари Харесай

ЕРМ Запад започна монтаж безопасни за птиците стълбове

ЕРМ Запад стартира монтаж на 20 комплекта безвредни конзоли за птиците по плана „ Живот за птиците “. Една от основните цели на плана е създаването на стандарт и след това на първообраз на специфична подпора, която се инсталира върху стълбовете и ги прави безвредни за птиците. Поставянето на прототипните конзоли стартира от особено предпазена зона Обнова, общ. Левски и ще продължи в особено предпазена зона Драгоманско тресавище, общ. Драгоман.

Проектът за обезопасяване на стълбовете е създаден от ЕРМ Запад взаимно с специалисти от Министерство на енергетиката, Регионална ревизия по околна среда и води, Български институт за стандартизация и Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП).

Следващата стъпка е специалистите от Българско дружество за защита на птиците, които са сътрудник на ЕРМ Запад, да следят резултата от новата структура и да дефинират дали задачата ѝ е реализирана – сведена до най-малко смъртност на птиците.

Пълното название на плана е „ Опазване на застрашени типове птици посредством обезопасяване на рискови за тях въздушни електропроводи в предпазени зони от Натура 2000 в Западна България ”, LIFE16 NAT/BG/000612. Той е с бюджет 2.65 млн. евро. Част от дейностите по плана са обезопасяване на 5400 рискови стълба, монтаж на 3600 маркиращи устройства и покачване на 900 рискови щъркелови гнезда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР