Ерлинг Холанд без съмнение е най-коментираният футболист от началото на

...
Ерлинг Холанд без съмнение е най-коментираният футболист от началото на
Коментари Харесай

Уличиха Гуардиола в лъжа около ситуацията с договора на Холанд

Ерлинг Холанд без подозрение е най-коментираният футболист от началото на сезона, като даже се заприказва за бъдещето му, макар обстоятелството, че заигра за Манчестър Сити едвам преди няколко месеца. Появи се даже информация от татко му - Алфи Холанд, че нападателят възнамерява да играе единствено няколко години на „ Етихат “, след което да се потвърди и в останалите водещите шампионати. Хосеп Гуардиола в следствие бе запитан дали има откупна уговорка в договора на норвежеца, а испанецът изрично съобщи, че няма такава. Оказва се, че това е неистина, тъй като The Athletic разгласява изказванието на осведомени с ситуацията при „ жителите “, че такава уговорка има, въпреки и да е подплатена с някои по-специфични условия.

Най-същественото е, че Холанд може да напусне Сити против €200 млн., което е с €22 млн. по-малко от Неймар през 2017 година, когато Барселона не съумя да спре прехвърлянето му в ПСЖ. Именно тогава някои от най-талантливите футболисти из Европа са принудени да подписват контракти с клаузи в размер сред €500 млн. и €1 милиарда, с цел да е по-сигурно, че няма кой да ги отмъкне без да се допита на управлението.

Въпросната уговорка за младия таран обаче може да бъде задействана единствено от клубове отвън британската Висша лига и то не по-рано от 2024 година

Това подсигурява на Гуардиола, че ще може да употребява своя голмайстор безпроблемно в идващите 2 години, само че по-късно нормалните обвинени - Реал Мадрид, Барселона и ПСЖ, ще стартират да изкушават Ерлинг Холанд, с цел да го убедят, че е време да облече техните екипи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР