Епопеята с продажбата на полупроводниковия бизнес на Toshiba, която се

...
Епопеята с продажбата на полупроводниковия бизнес на Toshiba, която се
Коментари Харесай

Край на епопеята: Toshiba продава своя бизнес за $18 милиарда

Епопеята с продажбата на полупроводниковия бизнес на Toshiba, която се се проточи още от началото на тази година, най-сетне приключи. При това прекомерно ненадейно – с успеха на консорциума, управляван от Bain Capital Private Equity. Доскоро се считаше, че покупател след няколкомесечни разногласия, ще бъде консорциум, управляван от Western Digital, само че очевидно има някакви проблеми.
Американската Western Digital, която участваше с дъщерната си компания SanDisk очевидно няма да зарадва на сходно развиване. Но SanDisk бе сътрудник на Toshiba в три взаимни предприятия за произвеждане на флаш дискове и очевидно има терзания, да не би това да спре договорката.

В консорциума-победител вземат участие SK Hynix, фондацията Innovation Network Corporation и банката Development Bank of Japan. Беше се появила информация, че Apple също желае да взе участие в договорката с $3 милиарда, само че тя не се удостовери.

Сумата на тази договорка е към $18 милиарда. Това не е малко, само че е значително по-малко от предлаганите по-рано от Foxconn, Amazon и Apple $28 милиарда. Явно сумата тук не е от решаващо значение, тъй като са вероятни проблеми с приемане на позволение от регулаторните органи.

Ходът се смята за отличен от анализаторите, тъй като огромното обединяване на частни компании е заинтригувано в бързото възвръщане на вложенията и ще се наложи вземането на решения за приемане на краткосрочна облага, което е добре за крайния консуматор.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР