Епархийски избиратели, участвали в избора за нов видински митрополит на

...
Епархийски избиратели, участвали в избора за нов видински митрополит на
Коментари Харесай

Избиратели от Видинската епархия завеждат иск за клевета срещу богослов

Епархийски гласоподаватели, взели участие в избора за нов видински митрополит на 28 януари, завеждат групов иск против богослова Владимир Велков за клюка и уронване на престижа.

Това оповестиха на конференция през днешния ден шестима от епархийските гласоподаватели, взели участие в избора. Към тях ще се причислят и останалите гласоподаватели, сподели свещеотец Владимир, духовник във Видинска митрополия, представен от Българска телеграфна агенция. Според него богословът Велков е характеризирал епархийските гласоподаватели, взели участие в избора, като подкупни продажници, с цел да гласоподават срещу единия от претендентите - свещеник Поликарп. Всеки един от епархийските гласоподаватели си е решил кой от всичките петима достопочитаеми епископи е неговия любимец и е дал своя вот по съвест, сподели свещеноотец Владимир. Затова те ще заведат дело за клюка, което в случай че завоюват, ще дарят средствата на обществени домове от района.

Припомняме, че през вчерашния ден при нотариус и пред медиите богословът Владимир Велков отвори запечатана от него декларация преди 12 дни, в която са посочени имената на двата претенденти за митрополити - Драговитийският свещеник Даниил и Мелнишкият свещеник Герасим, които ще завоюват най-вече гласове. С това Велков демонстрира, че изборите за митрополит във Видин са манипулирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР