EPA Десет товарни кораба на Румъния, натоварени с най-малко 130 000

...
EPA
Десет товарни кораба на Румъния, натоварени с най-малко 130 000
Коментари Харесай

Над 130 000 живи животни са блокирани в Суецкия канал

 EPA Десет товарни кораба на Румъния, натоварени с минимум 130 000 живи животни, са блокирани в Суецкия канал на път към трети страни в Близкия изток, оповестява телевизия Диджи24.

Движението през Суецкия канал остава блокирано от няколко дни, откакто великански контейнеровоз заседна в него, а опитите за освобождението му към този момент не дават резултати.

Румънската санитарно-ветеринарна работа е свикала спешна клетка и се търсят решения, с цел да не се стигне до измирането на животните, намиращи се на борда на блокираните кораби, от апетит, жадност, жега или пренаселеност.

Властите обявиха, че са се свързали със притежателите на корабите, които са уверили, че имат задоволителни складови наличия за животните и че плавателните съдове разполагат с съоръжения за обезсоляване, в случай че питейната вода свърши.

" В момента корабите имат вода и храна за животните. Натоварени са с спомагателни 25 %. Опцията за петте кораба, които се намират в Егейско море, е да се върнат. Друга мярка е да смъкват животните в близки пристанища, които да обезпечат условия за отбрана на животните ", уточни Виорел Кьовяну, ръководител на Националната санитарно-ветеринарна работа.

Като първа мярка румънските управляващи са спрели на 24 март всички кораби, които е предстояло да потеглят в същата посока, с цел да се избегне блокирането им на входа на Суецкия канал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР