Енергийният преход на ЕС ще засегне критично Русия от гледна

...
Енергийният преход на ЕС ще засегне критично Русия от гледна
Коментари Харесай

Брюксел: Енергийният преход на ЕС ще засегне критично Русия

" Енергийният преход на Европейски Съюз ще засегне сериозно Русия от позиция на енергийния микс " - това сподели висшият представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел при представянето на взаимното изказване с Европейската комисия за връзките сред Общността и Русия, предава БНР.

Предложението за метода към Русия ще бъде разисквано на съвещанието на европейските водачи идната седмица. Комисията и Борел оферират да се работи по три метода - отговор, въздържане и съдействие, последното като стимулиране на контактите сред хората и поддръжка за съветското гражданско общество.

" Смятаме, че част от съветската финансова олигархия има финансови ползи в Европа и притокът на запаси към тези хора би трябвало да се управлява по-сериозно ", сподели Борел.

Той добави, че това може да се употребява като лост и даде следния образец: „ 75 на 100 или 3/4 от всички директни задгранични вложения в Русия идват от компании в Европейски Съюз. 3/4 от капитала, който усилва икономическата инфраструктура и индустриалния потенциал на съветската стопанска система, е наш капитал. 40 на 100 от съветския бюджет идва от експорт на петрол и газ. И ние сме огромен вносител. Така че сигурно лостове има “.

Борел добави, че " Северен поток 2 " не е приоритет на Европейски Съюз, защото не води до диверсификацията на енергийните източници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР