Енергийният министър на Катар обяви днес, че са избрали италианския

...
Енергийният министър на Катар обяви днес, че са избрали италианския
Коментари Харесай

Италианци и французи нанасят удар по руските газови интереси

Енергийният министър на Катар разгласи през днешния ден, че са избрали италианския енергиен колос Ени (Eni) за втори задграничен сътрудник за създаването на най-голямото находище на природен газ в света, откакто към този момент беше оповестено присъединяване на френското дружество Тотал (TotalEnergies), съобщи Франс прес.

“Имам удоволствието през днешния ден да разглася, че Ени беше определена за сътрудник в този неповторим стратегически план ", сподели катарският министър на енергетиката, който е и основен изпълнителен шеф на Катар енерджи (QE), Саад Шерида Ал-Кааби на конференция в Доха, оповестявайки втория задграничен сътрудник.

В взаимното дружество с катарския енергиен колос Ени получава малко над 3% в плана Норд фийлд ийст, на стойност над 28 милиарда $, който цели до 2027 година да усили с 60% катарското произвеждане на полутечен природен газ.

Френската компания, чийто контракт със период до 2054 година, беше разгласен на 12 юни, ще получи по-голям дял - 6,25%. Този контракт ще помогне на компанията да компенсира загубите, които й носи изтеглянето й от Русия след началото на войната в Украйна.

Очаква се на следващия ден да бъде разгласен и трети сътрудник. Смята се, че задграничните предприятия да получат общо към 25% от плана. Планира се добивът от  полето, намиращо се на териториите на Катар и Иран, да стартира през 2026 година. На това находище се падат към 10% от известните международни ресурси от природен газ.

След началото на спора в Украйна вносителите на полутечен природен газ се стремят да си обезпечат други възможности на съветското “синьо гориво ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР