Енергийната политика на британското правителство отдавна провокирва протести и демонстрации

...
Енергийната политика на британското правителство отдавна провокирва протести и демонстрации
Коментари Харесай

Екоактивисти покриха имението на премиера Риши Сунак с черни чаршафи и си навлякоха арест

Енергийната политика на английското държавно управление от дълго време провокирва митинги и демонстрации на екоактивисти, а последната акция на организацията " Грийнпийс " е изключително ексцентрична. Членове на организацията за отбрана на околната среда се качиха на постройка и я покриха с черен плат, като настояват, че това не е инцидентно жилище, а домът на английския министър председател Риши Сунак в Северна Англия.

Вестник " Гардиън " оповестява, че четирима от деятелите са задържани поради митинга, който е имал за цел да покаже " рисковите последствия от новото безумно сондиране ". Полицията е получила сигнал малко откакто причинителите са се качили на покрива на имението, до момента в който Сунак, брачната половинка му и дъщерите им са били на отмора в Калифорния.

Вицепремиерът Оливър Даудън, който сега управлява страната, до момента в който Сунак е във почивка, прикани протестиращите да " спрат с глупавите подвизи ".

Бившият заместник-началник на полицията в Северен Йоркшир съобщи, че това е " съществено нарушаване на сигурността ", като прикани за " следствие по какъв начин е било позволено да се случи ".

В профила си в X от " Грийнпийс " разгласиха фотография, на която се вижда по какъв начин деятелите държат банер, на който написа: " Риши Сунак - облаги от нефт или нашето бъдеще? ", а на декор се вижда " опакованата " в черно къща.

Британското държавно управление неотдавна разгласи, че ще издаде стотици лицензи за рандеман на петрол и газ в Северно море макар острите рецензии от еколозите. По време на посещаване в Шотландия предишния понеделник министър-председателят разгласи, че противоречивият план ще сътвори хиляди работни места. Критиците упрекват премиера, че последователно подкопава екологичните цели на личното си държавно управление.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР