Енергична! Упорита! Креативна! Тя е Симона Дянкова - капитан на

...
Енергична! Упорита! Креативна! Тя е Симона Дянкова - капитан на
Коментари Харесай

Различните 5: Симона Дянкова - детето на морето

Енергична! Упорита! Креативна! Тя е Симона Дянкова - капитан на националния отбор по художествена гимнастика.

Родена във Варна през 1994 година, Симона Дянкова е детето на морето. Тя пленява по този начин, както може единствено синият морски небосвод. С необхватен гений да твори, тя може да е шумна и бурна, само че когато би трябвало, е тиха и спокойна. Управлява страстите си ловко, както същинският капитан ръководи кораба даже и в най-тежките стихии.

За житейските стихии, за слънчевите дни, за силата, упоритостта и творчеството – Симона Дянкова приказва искрено и ни позволява до персоналния си свят отвън гимнастиката, без пудра по думите. Лично и същинско. Седмица преди Световната купа по художествена гимнастика, която от 26 до 28 март ще може да гледате директно по RING, bTV, платформата VOYO.BG и уеб страницата btvnovinite.bg.

" Израснала съм в обикновено семейство. Имам по-малка сестра, споделя се Полина. Когато бях на 10 години, татко ми умря и се наложи да останем единствено аз, сестра ми и мама. Със сигурност това те прави това по-силен. Наистина доста се удивлявам на майка ми, която ни отгледа безусловно сама и не ни е лишила от безусловно нищо. Сега си давам сметка какъв брой й е било мъчно. И ѝ благодаря. Тя е индивидът, който в действителност ме записа на гимнастика. Тя е индивидът, който всичките пъти, когато желаех да приключвам, ме връщаше отново в залата. Наистина голяма поддръжка и доста ми оказва помощ ", споделя Симона.
View this post on Instagram

Човекът, на който Симона може да показа всичко, е сестра ѝ Полина, която учи право в Софийския университет. Тя е и един от най-близките ѝ хора в този момент, само че преди време, като деца, двете не са си пестили номерата. Като странни събуждания в 8:30 ч. вечерта.
View this post on Instagram

" Аз от дребна съм много палаво дете, много постоянно вървях в лечебните заведения да ме шият, да ме лепят, много палава бях. Не съм се трансформирала доста от една страна, още веднъж ми идват непрекъснато някакви щури хрумвания, само че несъмнено съм станала много по-отговорна и по-хладнокръвна, защото не разрешавам към този момент дотам да ми въздействат някакви неща, които по този начин или другояче нищо не мога да трансформира. Най-много може да ме ядоса несправедливостта ", споделя Симона.

Снимка: bTV

Капитанът на ансамбъла е безапелационна - усеща се добре в София, само че във Варна... Там е домът ѝ, там са най-близките ѝ. А Коледа точно с тях е най-приятна.

" Наистина доста обичам моя град и се гордея с него и се надявам и той да се гордее с мен. С огромна наслада постоянно се връщам до тук, въпреки че много рядко имам тази опция. Най-готино ми е като стане 25 декември сутринта и всички по пижама си отваряме подаръците ", споделя Симона.

Снимка: bTV

В столицата тя живее със своя другар Никола, а двамата се познават добре. Заедно са от 7 години!

" Той също е бил състезател. Разбира ме, доста ме поддържа и е моето семейство в София. Той е индивидът, на който си изкарвам всичко, когато денят ми не е минал доста добре. Общо взето той го обира, за което му се оправдавам ", разкрива тя.
View this post on Instagram

Антоним на Симона е " досада ". Тя обича да танцува, да пее, да скача. И да снима клипове! А основните героини в тях са девойките от ансамбъла.

" Абсолютно давам независимост на страстите си! Дори и когато пуснат някоя ария, която ми харесва, незабавно започвам да танцувам, да скачам. Когато имам свободно време, което не е доста, обичам да виждам филми и сериали, имам някакво отношение към филмовото изкуство, забавно ми е даже по какъв начин се снимат филми ", споделя Симона.



Ако не беше една от най-хубавите български гимнастички, тя щеше да е... актриса.

" Аз не мога да кажа, че имам актьорски умения. По принцип доста постоянно се случва другари или хора, които ме виждат, да кажат: " Ти си за актриса! ", " Трябваше да станеш актриса, объркала си специалността! ".

Снимка: bTV

Голямата цел за ансамбъла през 2021 година е положително показване на анулираните олимпийски игри. Те би трябвало да се проведат през лятото, а по-късно... Симона доста се вълнува, тъй като у дома ще я чака мечтан подарък.

" От доста време желая да имам лично куче. Никола ми е заречен, че ще ми купи, само че сподели след олимпийските игри, тъй като в този момент той трябвало да го гледа, а аз съм била непрекъснато някъде. Нямам самообладание към този момент! ", споделя тя.

Снимка: bTV

Друга пристрастеност на капитана на ансамбъла е модата. За всички коктейли след огромни интернационалните надпревари най-стилен несъмнено е българският тим, а главен принос за това има капитанът на отбора.

" Това беше моя концепция. Аз се самопровъзгласих за стилист на тима! Всеки дава някакви хрумвания и споделя какви облекла има, с цел да можем да ги съвместим, само че се е случвало и да обикалям по моловете и да диря идентични неща или такива, които ще се съчетаят по някакъв метод, с цел да изглеждаме добре ", споделя тя.
View this post on Instagram

Симона към този момент не е дете. Тя е капитан, водач, психолог, сестра и най-хубава другарка на всички в тима. И като същинско пораснало момиче постоянно е там, подготвена да помогне с самообладание и схващане.

Снимка: bTV

Първото огромно предизвикателство за нея и девойките от ансамбъла за 2021 година ще бъде Световната купа по художествена гимнастика в София! Надпреварата ще се организира от 26 до 28 март, като и трите дни ще бъдат излъчени директно по RING, на платформата VOYO.BG и на уеб страницата btvnovinite.bg. В неделя (28 март) финалите на обособените уреди може да гледате и директно по bTV!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР