Еманюел Макрон Още по темата Адам Нойман е начело в

...
Еманюел Макрон Още по темата Адам Нойман е начело в
Коментари Харесай

Най-влиятелните млади лидери в света за 2017 г.

Еманюел Макрон

Още по тематиката
Адам Нойман е отпред в тазгодишното издание на класацията на Fortune " 40 под 40 "
27 сеп 2015

Френският президент Еманюел Макрон е тазгодишният водач в обичайна ранглиста на списание Fortune на 40-те най-влиятелни водачи на възраст под 40 години (40 Under 40). В челната петица е и 38-годишният нов министър председател на Ирландия Лео Варадкар, който по думите на основния редактор на изданието Алън Мъри е " също толкоз разчупващ калъпа ".

" И двамата символизират смяната на поколенията на един континент, който по време на последната рецесия се отличаваше с неспособността си да даде късмет на цифровата гражданска война и със структурната си дискриминация във връзка с младежите на пазара на труда ", акцентира Мъри.

В групата на политиците в топ 40 попадат и членовете на Конгреса в Съединени американски щати Сет Мултън от демократите и Елизе Стефаник от републиканците, които си поделят 25-ата позиция. В подреждането има и спортисти като тенис звездата Серина Уилямс (7-о място), публицисти като основния редактор на Increment Magazine Сюзан Фаулър (24-о място), артисти като комика Кевин Харт (17-о място) и музиканти като Chance the Rapper (29-о място), който със своите 24 години е най-младият измежду 40-те.

Традиционно обаче в листата преобладават представителите на бизнеса – мениджъри и основатели на компании от разнообразни браншове на стопанската система. Начело измежду тях е съоснователят и основен изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг, а в лидерската тройка влизат и съоснователите на китайската компания за маршрутни таксита Didi Chuxing Чън Уей и Джийн Лиу.

В групата на младите водачи на започващи софтуерни сдружения, постигнали милиардни оценки, са и съоснователите на платформи като Airbnb – Брайън Чески, Нейтън Блечарсик и Джо Гебия (4-о място), Stripe – братята Патрик и Джон Колисън (6-о място), Lyft – Джон Цимър и Лоугън Грийн (8-о място), Spotify – Даниел Ек (13-о място), Pinterest – Бен Силберман (14-о място), Dropbox – Дрю Хюстън (19-о място), Snap – Ивън Шпигел и Боби Мърфи (21-о място) и други

Любопитна детайлност съгласно Business Insider пък е това, че обществените компании, чиито мениджъри и съоснователи попадат в топ 40, като цяло се показват по-добре на пазара. През 2017 година техните пазарни оценки са нарастнали с 42.83%, до момента в който нарастването при сдруженията от софтуерния показател S&P 500 подобрението е с 8.63%. Сред авторитетните водачи на такива компании са да вземем за пример основните изпълнителни шефове на поскъпналата със 122.1% за година платформа за електронна търговия Shopify – Тобиас Лютке (11-о място), на отбелязалия годишен растеж от 35.83% онлайн автодилър Carvana – Ърни Гарсия, Райън Кийтън и Бен Хюстън (32-о място), и на нарасналата пазарната си оценка с 28.45% за година верига заведения Restaurant Brands International – Даниел Шварц (9-о място).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР