Елица Костова стартира с безапелационна победа участието си в квалификациите

...
Елица Костова стартира с безапелационна победа участието си в квалификациите
Коментари Харесай

Родна тенисистка стартира ударно на Ролан Гарос

Елица Костова започва с безапелационна победа присъединяване си в квалификациите на Откритото състезание на Франция. Нашето момиче не остави никакви шансове на 18-годишната французойка Салма Джубри и се наложи с 6:3 6:2, осигурявайки си присъединяване в идващия кръг, където я чака мач против Рената Сарасуа или Екатерине Горгодзе.

Двубоят започва великолепно за родната ни представителка, която ловко се възползваше от слабостите в играта на неопитната си съперничка и си построи постоянен задатък от два брейка и 4:0. Последва спад в представянето на Елица, който разреши на французойката да върне един от пробивите и да стопи пасива си, записвайки три следващи гейма на своята сметка. Българката обаче стабилизира още веднъж играта си и реализирайки нов пробив, затвори откриващата част в своя изгода.

Вторият сет не стартира по най-хубавия метод за Костова, която инкасира ранен пробив в третия гейм, траял повече от 10 минути, което ѝ коства закъснение с 1:2. Тогава обаче опитът на софиянката си сподели думата и тя неотложно се активизира, печелейки идващите 5 гейма, с цел да се поздрави с първата българска победа на " Ролан Гарос "!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР