Eleutherococcus senticosus (Сибирски женшен), е род от тридесет и осем

...
Eleutherococcus senticosus (Сибирски женшен), е род от тридесет и осем
Коментари Харесай

Ползи и свойства на сибирския женшен

Eleutherococcus senticosus (Сибирски женшен), е жанр от тридесет и осем типа бодливи шубраци и дървета от семейство Araliaceae. Той е растение, ендемично (характерно) за региона Сибир. Билката е въведена в медицината, вследствие търсенето на съветски учени на лек, укрепителен имунната система на хората.

Сибирски женшен се употребява необятно в медицината в Китай и Русия, за профилактика на инфекциозни болести. Това скъпо растение идеално подкрепя адаптирането на имунната система към разнообразни неподходящи условия.

Изключително дейно е върху повишението на силата в човешкото тяло. Изсушените корени на растението сибирски женшен се употребяват в разнообразни екстракти и хранителни добавки, които може да съдържат няколко значително значими субстанции, като витамини, минерали, целулоза и етанол.

Сибирският женшен намира огромно приложение и в националната медицина, защото неговите дейни съставни елементи могат да обезпечат отбрана против другите стресови фактори и да спомогнат за повишение на физическата устойчивост, като в същото време е релативно безвреден и без особени странични резултати.

Eleutherococcus senticosus (сибирският женшен) се използва всеобщо в разнообразни екстракти и поради неговите " адаптогенни " свойства. Интензивни клинични проучвания са удостоверили целесъобразността на по този начин наречения " адаптоген " - лекарство подпомагащо здравето на човешкия организъм, или по-точно казано повишаващо умствената продуктивност по време на работния развой и подобряващо общото физиологично положение на индивида при осъществяване на химиотерапията, която е директно обвързвана с битката против рака.

Поддържа също по този начин функционалността на надбъбречните жлези. Повишава образуването на червени кръвни кафези и по този начин спомага или защищава от анемия. Укрепва храносмилателния тракт и е добре сибирски женшен да се приема преди хранене. Нормализира също кръвната захар.

 Червени кръвни кафези

Билковата монография на Европейската общественост показва, че сибирският женшен има и своите противопоказания. Не е подобаващ при лица с кръвно налягане с индикатори над 100 и осемдесет на деветдесет. Сибирският женшен може евентуално да изостри хипертонията.

Трябва да се употребява доста деликатно при пациенти със сърдечно-съдови болести (например атеросклеротично или ревматично сърдечно заболяване), защото може да аргументи сърцетуптене, тахикардия и упоменатата към този момент нагоре хипертония.

Прочети още за сибирския женшен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР