Електронните цигари да бъдат забранени на закрити обществени места. За

...
Електронните цигари да бъдат забранени на закрити обществени места. За
Коментари Харесай

Голяма изненада. Забраняват и бездимните цигари на закрито

Електронните цигари да бъдат неразрешени на закрити публични места. За това упорстват от организацията ``България без дим`` и оферират възбраната да включва също наргилета и нагреваеми артикули. Правителството към този момент предложи да не се продават електронни цигари с усет. Ако тези хрумвания бъдат признати, изделията няма да се оферират в магазини и уеб сайтове от 1 януари следващата година, съобщи Българска национална телевизия.

През последната година от ден на ден малолетни всеобщо купуват заместващи цигарите произведения с високо наличие на никотин. Организацията " България без пушек " от години упорства електронните устройства да бъдат неразрешени на закрити публични места, каквато процедура към този момент има в Ирландия, Франция и Скандинавските страни.
-->
" В момента следва разискване на повишението на акцизите на тези произведения, които не съдържат дори никотин в тях, което е доста рационално, тъй като и дребните деца се пробват да копират това и употребяват такива устройства. Това може би ще влезе посредством промени в закона за здравето. За в този момент сме го предложили единствено на министерството на опазването на здравето имали сме и диалог с заместител министри ", сподели доктор Гергана Гешанова.

Основният проблем при електронните произведения са ароматизаторите, които водят до висок риск от белодробни и сърдечно съдови болести.

" Тези младежи живеят в мит, че те са безвредни. Когато нагрее батерията, всички тези токсични субстанции се изпаряват и се одобряват в дихателната система. В последно време обаче се продават вейпове, които са със синтетично вещество, което е сходно и аналогично на тетрохидроканабинола, който въздейства доста мощно на централната нервна система ", изясни доктор София Ангелова - пулмолог.

В момента възбрана за пушене на електронни цигари има в градския превоз, метрото, както и в огромна част от самолетните компании.

" Аз съм срещу пушенето на цигари на закрити места, тъй като чисто от здравословна гледна точна е по-добре хората да не пушат ", разяснява Методи Недев.

" Както са неразрешени елементарните цигари и електроните не е редно да се пушат ", означи Ана Методиева.

" Трябва в действителност доста съществени наказания, само че не знам това по какъв начин би се случило. Успех на тези, които биха се заели с това нещо ", счита Милена Алексова.

Проучване на Националния център за публично здраве демонстрира, че в България 46% от дамите и 41% от мъжете употребяват тези устройства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР