Категорично ще предприемем всички мерки във всякаква област, така че

...
Категорично ще предприемем всички мерки във всякаква област, така че
Коментари Харесай

Главчев: Целта е да убедим избирателите, че гласът им ще бъде отчетен правилно

" Категорично ще предприемем всички ограничения във всякаква област, тъй че да се случват почтени избори. "

Това разгласи служебният министър председател Димитър Главчев през днешния ден в ЦИК, където бяха изтеглени номерата на машините, които ще бъдат удостоверени от специалисти за идния избор две в едно на 9 юни. 

" Искам всички да се убеждават, че през целия процес всичко ще бъде обществено, транспарантно и пред очите на всички български жители ", добави Главчев, и благодари на публицистите, че са отразили тегленето на номерата. " Крайната цел е да се убедят гласоподавателите, че гласът им ще бъде регистриран вярно и в последна сметка да бъде възобновено доверието в изборния развой, което ще докара до разширение на интензивността на българските жители. "

Служебният министър председател отхвърли да разяснява по какъв начин реториката на политиците въздейства на доверието в изборите. Попитан дали има доверие на МВР-министъра Калин Стоянов, той означи:

" Към всички министри, които са членове на моя екип, вярвам. "

На събитието участваха и членовете на ЦИК, на публичния съвет към ЦИК и представители на политическите партии. От изборната комисия оповестиха, че до края на април - т.е. на следващия ден - ще завърши актулизирането на методиката за засвидетелствуване на сходството на даден вид машина с условията на Изборния кодекс и техническите спецификации.

За удостоверяването ще се употребяват МЕУ, Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология, само че Министерството на електронното ръководство търси и 10 външни специалиста за удостоверяването. Сред условията са специалистите да имат пълномощия и опит в разбора на предпазен програмен продукт, езиците C++, Debian/Ubuntu знания и други.

Всичко това е нужно, откакто предходната година ЦИК анулира машинното гласоподаване на локалния избор през октомври поради неналичието на решение от Министерството на електронното ръководство за удостоверяването на машините.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР