Електронните цигари без съмнение са вредни, и трябва да бъдат

...
Електронните цигари без съмнение са вредни, и трябва да бъдат
Коментари Харесай

СЗО: Електронните цигари несъмнено са вредни

Електронните цигари „ без подозрение са нездравословни ", и би трябвало да бъдат подложени на регулации, обявиха от Световната здравна организация (СЗО) като предизвестиха пушачите да не се пробват да употребяват тези артикули, до момента в който се пробват да изоставен смъртоносния си табиет.

Нарастващата известност на електронните цигари, устройствата, захранвани с акумулатори, които разрешават на потребителите да вдишват пристрастяващите никотинови течности, провокира страхове измежду политиците по света за нова пристрастяване към младежите.

Макар вдишването да излага потребителите на по-ниски равнища на отрови от тютюнопушенето, съгласно СЗО устройствата към момента съставляват " опасности за здравето " на потребителите.

" Въпреки че характерното равнище на риск, обвързвано с ENDS (електронни системи за снабдяване на никотин) към момента не е дефинитивно оценено, ENDS безспорно са нездравословни и затова би трябвало да бъдат предмет на контролиране ", споделя СЗО в нов отчет за световната зараза от тютюнопушенето.

Има и " незадоволителни доказателства " в поддръжка на изказванията за тяхната успеваемост в подпомагането на пушачите, които се пробват да изоставен стандартните цигари, се споделя в известието.

" В множеството страни, в които те са публикувани, множеството консуматори на електронни цигари не престават да употребяват електронни цигари и цигари по едно и също време, което има дребен или никакъв позитивен резултат върху риска за здравето ", се споделя в отчета.

През последните години огромните тютюневи компании нападателно продават електронни цигари и нагрявани тютюневи произведения, защото търсят нови клиенти.

Те настояват, че такива артикули са надалеч по-малко рискови от обичайните цигари и могат да оказват помощ на някои пушачи изцяло да преминат към " по-безопасни " други възможности.

Но СЗО предизвести, че дезинформацията, популяризирана от тютюневата промишленост по отношение на електронните цигари, е „ сегашна и действителна опасност “.

Ограниченията за потреблението на електронни цигари по света се усилват. Сан Франциско предишния месец забрани продажбата и производството на продуктите, които за разлика от тютюневите цигари не изгарят.

Китай, който е дом на съвсем една трета от пушещите тютюн в света, също възнамерява да контролира устройствата.

Необходими бяха повече старания, с цел да се помогне на пушачите да се откажат, сподели СЗО в отчета, като означи, че " 30% от популацията на света има достъп до подобаващи услуги за отричане от тютюна ", като консултиране, горещи телефонни линии и лекарства. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР