Електронната търговия и пазаруването онлайн са предизвикали сериозна криза в

...
Електронната търговия и пазаруването онлайн са предизвикали сериозна криза в
Коментари Харесай

Онлайн пазаруването затвори 9 хиляди магазина за дрехи в Италия

Електронната търговия и извършването на покупки онлайн са провокирали сериозна рецесия в продажбите на дребно в магазините за облекла в Италия.

Тенденциите го допускаха, само че в този момент цифрите го удостоверяват, написа в материал по тематиката SkyTg24.

През последните години смяната в потребителските привички се форсира поради пандемията и физическото затваряне на магазини, а по-късно поради инфлацията и внезапното повишаване на цените, добавя медията.

Данните на комерсиалните асоциации Unioncamere и InfoCamere обрисуват картината: сред 2019 година и 2023 година броят на магазините за облекла е намалял с над 9000, като към 30 септември 2023 година е бил малко над 78 000.

Премиерът на страната Джорджа Мелони също разяснява усложненията за бранша, като съобщи, че " нито един уеб колос в търговията в никакъв случай няма да може да размени културната и обществена функционалност, която извършват физическите търговци и занаятчиите " в Италия.

С изключение на Вале д'Аоста и Трентино-Алто Адидже, където негативната смяна в процентно изражение е по-ограничена, всички останали райони от Централна и Северна Италия, като се стартира от Лацио, Марке, Тоскана и Венеция, означават загуби от над 10%.

Тенденцията е най-силна в Лацио, Ломбардия и Тоскана.

На тези три района дружно се пада съвсем половината от негативната смяна в народен мащаб (46% от общия брой на затворените магазини в страната).

На провинциално ниво най-значителните процентни промени са регистрирани в Централна и Северна Италия: в Рим, Анкона, Ферара и Риети за търговията на дребно с облекло са регистрирани понижения с над 20% за интервала от 2019 година насам.

Южна Италия се оправя малко по-добре.

Кротоне, Рагуза и Сиракуза са единствените провинции, в които смяната в активността на търговията с облекло е позитивна, надлежно с +1,6% и +0,5% за двата града от Сицилия (Рагуза и Сиракуза – б.ред.).
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР