Електрическите тротинетки изпълниха много градове по света, като донесоха редица

...
Електрическите тротинетки изпълниха много градове по света, като донесоха редица
Коментари Харесай

За три часа доброволци извадиха 15 тротинетки от река Сена

Електрическите тротинетки извършиха доста градове по света, като донесоха редица улеснения, както и проблеми. В Париж станаха голям брой произшествия, има два смъртни случая. В града на Сена се роди нова специалност - "риболовец " на тротинетки.

След като се пробваха да завладеят парижките тротоари, електрическите тротинетки започнаха да попадат в Сена. Не след дълго всякакви хора се сетиха по какъв начин да ги вадят. Оборудването е просто - куки и въжета, само че се изискват и много старания.

"Тъй като кормилото на тази е заседнало под кея, не е допустимо да я извадим. Трябва да влезеш във водата и да завъртиш кормилото, за успееш да я изтеглиш ",разказва един от доброволците.

Този мъж работи в компания за тротинетки чартърен. За три часа той и негови сътрудници са извадили от водата 15 возила, покрити с тиня и водорасли. Някои може да се рециклират.

Всеки ден се разхождам край Сена. В последните години тя стана доста мръсна. Инициативата е добра. Още по-добре е да се възпитават хората, с цел да не попадат тротинетките в Сена.

Има и доброволци, които почистват реката. В Париж има над 20 000 електрически тротинетки и до края на годината се чака да се удвоят. Хаотичното придвижване изнервя пешеходците.

Властите вкараха санкции за каране в пешеходни зони и неуместно паркиране, само че разпоредбите са малко, не доближават и средствата за надзор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР