Електрическите отоплителни системи ще намират все по-широко приложение в селското

...
Електрическите отоплителни системи ще намират все по-широко приложение в селското
Коментари Харесай

Отоплителни системи пазят реколтата в студените месеци

Електрическите отоплителни системи ще намират все по-широко приложение в селското стопанство и индустриалната активност. Те оказват помощ с усъвършенстване на времето и стадиите в растениевъдството, защищават културите от неподходящи метеорологични условия, обезпечават топлинен комфорт на животни и служащи.

Подпочвено отопление в оранжерии

Използването на нагревателни кабели в почвата за развъждане на плодове и зеленчуци в оранжерии предизвиква по-бързото и по-ранното поникване на разсада, спомага и за по-дългото продължение на сезона на реколтата. Нагревателният кабел се поставя на дълбочина, която не разрешава той да бъде развален нито при засаждане, нито при прибиране на реколтата.

Предпазване от измръзване на лозови насаждения напролет

Всяка година през пролетните месеци, лозо- и винопроизводителите се опасяват от настъпване на студове, които предизвикват обилни вреди. Периодът на пъпкуване на лозите е сериозен, защото нощните студове могат да лишат фермерите от годишната годишна продукция. В предишното, а и в този момент някои стопани (особено във Франция) се борят с този проблем, палейки купове влажна плява или други за да затоплят въздуха към лозите, и по този начин с малко шанс да спасят каквото могат от реколтата. В наши дни инсталирането на нагревателни кабели непосредствено на носещите телове наоколо до пъпките се е потвърдило като дейно решение. Полага се радиатор с мощ 11-15 W/m според от дължината и гъстотата на обособените редове. Отоплителната система може да се ръководи посредством терморегулатор с външен температурен датчик или ръчно. Избирането на мощността на нагревателния кабел би трябвало да се извърши в сходство с локалните метеорологични условия.

Отопление на животновъдни ферми с лъчисти панели

Помещенията, в които се отглеждат животни във фермите, доста постоянно са прекомерно огромни, едва изолирани или въобще не са изолирани. Поради големите топлинни загуби, в тези случаи температурата в тях не се разграничава изключително от тази на открито. Това прави отоплението на цялата повърхност прекомерно нерентабилно от икономическа позиция. Инфрачервените отоплителни панели са идеално решение за зоново отопление на местата, които животните населяват през множеството време, както и за отопление на работните места на личния състав. Предимството на този вид отопление е в метода на предаване на топлинната сила. То се реализира посредством лъчение на електромагнитни талази с избрана дължина на вълната (инфрачервена светлина), която се всмуква от предметите и от повърхността на тялото. По този метод е допустимо да се даде удобно топлинно чувство с вярно насочени източници на инфрачервено излъчване, при относително ниска температура на въздуха. В съпоставяне с стандартно конвекторно отопление зоновото отопление с лъчисти панели може да генерира до 50% спестовност в разноските за отопление. Също по този начин заради понижената циркулация на въздуха разнасянето на прахови частици се редуцира доста.

Подово отопление за птицеферми и новородени прасенца

При свиневъдството е доста значимо новородените прасенца да се предпазят от загуба на телесна температура и тя да се управлява точно през първите дни от израстването им. Инсталирането на подово отопление в помещението за отглеждане е най-ефективният и елементарен метод това да се реализира.

В птицефермите топлият под понижава болесттите при птиците и спомага за по-бързото и​м израстване. Това е допустимо заради бързото изсъхване на пода, което разрешава по-честото и дейно разчистване, по този метод животните не се кълват едно друго. От друга страна, удобната температура спомага за по-бързото и здравословно израстване на пернатите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР