Екстремните климатични явления на Земята към 2100 г. ще причиняват

...
Екстремните климатични явления на Земята към 2100 г. ще причиняват
Коментари Харесай

През 2100 г.: Екстремни климатични явления ще убиват по 150 000 души в Европа

Екстремните климатични феномени на Земята към 2100 година ще предизвикват гибелта на към 150 000 души годишно единствено в Европа. Последният планиран мащаб на всеобщия мор от естествени катаклизми в резултат на световното стопляне е към 50 пъти по-голям от оценките, давани досега.

Стряскащите резултати са от огромно изследване на заканите, свързани с климатичните промени, извършено във всички страни от Европейски Съюз, в това число Швейцария, Норвегия и Исландия, съобщи бТВ. Проучването е оповестено в списание "Лансет планетари хелт”.

Според учените най-тежко ще бъдат наранени страните в Южна Европа - Гърция, Италия и Испания.

Най-опасни от всички рискови климатичния феномени са горещините. Освен тях на качеството на живот и неговата дълготрайност въздействат също и внезапните захлаждания, засушаванията, горските пожари, наводненията и бурите.

" Климатичните промени са една от най-големите закани пред здравето на хората през XXI в. ", предизвестява Джовани Форциери, един от създателите на изследването.

" Освен в случай че световното стопляне не се ограничи и то в незабавен порядък и не бъдат взети подобаващи ограничения, близо 350 млн. европейци ще бъдат излагани на рискови климатични феномени, освен това постоянно всяка година ", безапелационен е ученият.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР