Китайският производител на електромобили Nio (9866.HK) е инвестирал в стартираща

...
Китайският производител на електромобили Nio (9866.HK) е инвестирал в стартираща
Коментари Харесай

Китайският производител на електрически превозни средства Nio инвестира в стартъп за ядрен синтез

Китайският производител на електрически автомобили Nio (9866.HK) е вложил в започваща компания, която създава технологии за термоядрен синтез, съгласно източник, който е директно осведомен, и съгласно документи на компанията, като се залага повече на други области на енергийния бранш.

Новосъздадената компания, Neo Fusion, ще изследва и създава технологии, които имат за цел да вкарат следен термоядрен синтез за комерсиална приложимост в международен мащаб до две десетилетия, споделя източникът.

С регистрационен капитал от 5 милиарда юана (723,37 млн. долара), Neo Fusion е 50% следена от държавни енергийни компании и капиталови звена в източната китайска провинция Анхуей, съгласно финансовите данни в регистрационната документи на компанията, забелязана от Ройтерс.

Nio е вложила 995 млн. юана за дял от 19,9%, а Nio Capital, капиталовата компания, учредена от основния изпълнителен шеф на Nio Уилям Ли, е вложила 505 млн. юана за дял от 10,1%, се показва в документа.

„ Оставайки вярна на първичния блян на Blue Sky Coming, Nio има за цел да улесни научноизследователската и развойна активност и комерсиализацията на технологията за нуклеарен синтез, като направи финансова инвестиция в този план “, който възнамерява да притегли повече стратегически и финансови вложители на стадии, се споделя в изказване на Nio до Ройтерс от петък (19.05.23).

Nio Capital и Държавната комисия за контрол и ръководство на активите в Анхуей не дадоха отговор незабавно на запитванията за коментар.

Смята се, че един ден нуклеарният синтез ще може да помогне на света да понижи излъчванията, свързани с изменението на климата. За разлика от днешните реактори за разделяне, той може да генерира сила, без да създава дълготрайни радиоактивни боклуци.

Технологичният прогрес през последните години приближи действителното му реализиране, което провокира капиталова вълна измежду фирмите и държавните управления по света, в това число Съединени американски щати, Япония и Китай, които желаят да преобладават в идващото потомство енергийни технологии.

Инвестицията от страна на Nio също по този начин акцентира упоритостите на губещия производител на електрически транспортни средства в енергийния бранш.

Докато някои подлагат на критика станциите за промяна на акумулатори като скъпа инвестиция, Nio твърди, че промяната на акумулатори е както по-бързо решение за зареждане на електрическите автомобили, по този начин и оборудване за предпазване на сила, което усъвършенства стабилността на мрежата.

Компанията създава и технологии за акумулатори и възнамерява да построи цех за акумулатори с годишен потенциал от 40 гигаватчаса в град Хефей в провинция Анхуей, заяви по-рано Ройтерс.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР