Специалистите от Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото

...
Специалистите от Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото
Коментари Харесай

Как изглежда годишният цикъл на растенията на Земята (ВИДЕО)

Специалистите от Националното ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство (НАСА) са основали нова анимация, която демонстрира по какъв начин със промяната на годишните времена на нашата планета се трансформира плътността на растителната завивка.

Макар че публицисти към този момент означиха хубостта на инфографиката, учените са преследвали по-важна цел от основаването на ефектна картина.

Анимацията е направена въз основа на многогодишни усреднени сателитни данни, с чиято помощ експертите разчитат по-добре да схванат процеса по усвояване на въглероден диоксид от растенията.

„ Растенията на сушата и морските водорасли вършат голяма услуга на нас, хората – споделя Лесли От, експерт от отдела за световно моделиране на НАСА. – Ако не бяха те, концентрацията на въглероден диоксид в атмосферата щеше да се усилва двойно по-бързо, в сравнение с в този момент. “

Според статистиката растенията гълтам повече от половината въглероден диоксид, отделян в атмосферата вследствие на човешката активност.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР