Експерти, цитирани от вестник Ди Велт, твърдят, че през тази

...
Експерти, цитирани от вестник Ди Велт, твърдят, че през тази
Коментари Харесай

Германия проплака: Задъхваме се от бездомни българи, които ни тормозят, проблемът става все по-голям

Експерти, представени от вестник " Ди Велт ", настояват, че през тази година в Германия вероятно ще има над един милион бездомници. Предполага се, че близо една трета от всички тези хора са от България, Румъния, Полша и някогашните руски републики.

За огромна част от немските градове тези преселници се оказват тежък проблем. Не на последно място, тъй като основават незаконни палаткови лагери, в които нощуват, оставят след себе си планини от отпадъци и екскременти, бият се между тях или демонстрират експанзия против представители на реда.
Властите в Берлин, където притокът на сходни мигранти е изключително огромен, през есента за следващ път са разтурили незаконен бивак на източноевропейци в района на квартал „ Тиргартен ". Жителите на близките кооперации с месеци били притеснявани от проблемите, за които се оплаквали. Помощ обаче получили едвам когато се наложило да се проверява гибелта на една 60-годишна жена, която вероятно е била убита от един от бивакуващите - чеченец с предварителни присъди.
Отношението към чужденците не е еднопосочно, написа вестникът и разяснява, че политиците залагат най-вече на ограничения като изгонване и разрушение на палатковите лагери, до момента в който обществените служащи упорстват на въпросните хора да се оказва повече помощ.
Ситуацията става непоносима
Конфликтът сред състрадание и съмнение е изключително изострен в Берлин, само че и на други места в Германия, показва изданието и цитира кмета на един регион в Кьолн, който твърди, че обстановката в града е станала непоносима. Той споделя, че хората в пешеходните зони постоянно били притеснявани от пияни просяци – най-вече от Румъния, България и Полша. Самият той следил изумителна сцена в един супермаркет, където четирима чужденци тормозили една жена: „ Видях по какъв начин единият от тях си смъкна панталоните и стартира да мастурбира пред дамата. Когато се обърнах към мъжете с думите: „ Вижте какво, дръжте се обичайно! ", четиримата станаха извънредно нападателни ", споделя Андреас Хупке от партията на Зелените.
Той счита, че политиците и на национално, и на европейско ниво оставят локалните управляващи сами да се оправят с тези проблеми; на градските управляващи обаче значително им били вързани ръцете – да вземем за пример от европейските разпореждания. Дори и след приключването на шестмесечния период, през който мигрантите имат право на престой, с цел да си търсят работа, е мъчно да се екстрадират такива хора поради най-различни законови спънки, оплаква се основната кметица на Кьолн Хенриете Рекер.
Дяволският кръг
Право на обществени облаги имат единствено тези европейски мигранти, които са живели най-малко пет години в Германия. Повечето източноевропейци нямат сходна привилегия – и по тази причина се изхранват с милостиня и събиране на стъклен амбалаж. Някои крадат, а други стават обект на трудова употреба. Повечето от тези хора живеят при минусови температури в парковете и под мостовете, само че даже и тази бедност за тях е по-добра, в сравнение с живота в родните им страни, написа „ Ди Велт ".
Мигрантите по беднотия провокират и други проблеми – като дефицит тук-там в приютите за небогати или във краткотрайните спални за настаняване по време на огромни студове. Властите в Хамбург проявявали най-голяма неотстъпчивост по отношение на пришълците. На 800 мигранти бил отхвърлен достъп до спалните пространства, откакто въпросните чужденци декларирали, че в родните си страни разполагат с покрив над главите си. На тях градските управляващи им връчили билет за връщане, а тези, които отказали да го одобряват, били допускани до топлите пространства единствено денем. Говорителят на хамбургските управляващи Маркус Швайцер оправдава тези сурови дейности с думите: „ Няма да помогнем на тези хора, в случай че им обещаваме неща, които ние в Хамбург или другаде в Германия, просто няма по какъв начин да осъществим ".
Вестник „ Ди Велт " написа в умозаключение, че нито Кьолн, нито Хамбург или Берлин имат съответни хрумвания по какъв начин да се пробие дяволският кръг от миграция по беднотия и безперспективност. Повечето градове в това време са вдигнали ръце и вместо аргументите за явлението, нападат единствено признаците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР