Британското министерство на отбраната е било обект на кибератака срещу

...
Британското министерство на отбраната е било обект на кибератака срещу
Коментари Харесай

Хакери са атакували британското МО: Лондон подозира Китай

Британското министерство на защитата е било обект на хакерска атака против програмата за възнаграждение на военните, заяви държавното управление в Лондон във вторник (7 май), като допусна, че зад хакерската офанзива стои Китай - обвинявания, които режимът в Пекин отхвърли, оповестява BBC.

Според телевизия Sky News данните, които са били обект на хакерската офанзива, са включвали имената и банковите данни на членове на въоръжените сили, в това число на флота, армията и военновъздушните сили, както и на ветерани. Данните са включвали и персонални адреси. Според редица медийни известия английското държавно управление подозира, че зад хакерската атака стои Китай.

Във вторник (7 май) сутринта, министърът на труда Мел Страйд, съобщи, че не може да " каже ", че Китай е виновен. Той обаче добави: " Това е догадка ".

Въпреки че връзките сред Обединеното кралство и Китай се утежниха доста през последните години, китайското държавно управление съставлява " историческо предизвикателство и очите ни са необятно отворени за Китай ", продължи министърът. Китай реагира бързо: " Коментарите, направени от съответните английски политици, са изцяло неоснователни ", съобщи представителят на китайското външно министерство Лин Дзиен.

" Китай постоянно се е противопоставял твърдо на всички типове хакерски атаки и постоянно ги е потискал ", съобщи той. Според английски медии английските управляващи са разкрили хакерската атака през последните дни. Хакерите обаче не са възстановили никакви данни от системата. " Министерството на защитата работи доста бързо, с цел да смъкна базата данни ", която е била обект на офанзивата, съобщи Мел Страйд.

По думите му задачата не е била база данни на Министерството на защитата на Обединеното кралство, а на трета страна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР