Експерти от Министерството на земеделието са на проверка във фермата

...
Експерти от Министерството на земеделието са на проверка във фермата
Коментари Харесай

Фермата за норки на Градус не допусна независима проверка

Експерти от Министерството на земеделието са на инспекция във фермата за норки край село Маджерито. Фермата е на Иван Ангелов, който е притежател на фирма " Градус ". Бизнесменът попадна в центъра на разкрития за корупционни схеми в земеделието с присъединяване на ръководещи от кабинета " Борисов 3 ". Срещу фермата за норки има митинги от години. Сигнализира се за опасност и за животните, и за околната среда от развъждането на норки.

От управлението на фермата не позволиха до обекта представители от неправителствената организация " Кампании и активизъм за животните в промишлеността " (КАЖИ), по чиято самодейност се организира инспекцията на земеделското министерство.

" По никакъв метод не се зачита правото на организациите и на специалистите, тъй като при нас също има специалисти – ветеринарни лекари, задоволително готови по съответния проблем. Отказва се правото ни на публичен надзор за това да разгласим на обществото какво се случва вътре. Да кажем по какъв метод се прави самата инспекция и да дадем отговори на всички въпроси, които зададохме ", посочи Петя Алтимирска от КАЖИ.

От организацията сигнализират, че има възможност фермата да популяризира COVID-19.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР