Експерти от Министерството на младежта и спорта участваха в информационна

...
Експерти от Министерството на младежта и спорта участваха в информационна
Коментари Харесай

Дискутираха Национална програма за изпълнение на младежки дейности

Експерти от Министерството на младежта и спорта участваха в осведомителна среща във връзка със стартиралата процедура по набиране на планови оферти по Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта. Директорът на дирекция “Младежки политики” Милена Андреева срещна участниците с главните цели на Програмата, нейната цел и главните правила, които следва да бъдат прилагани от всички участници. Андреева разгласи, че в целевата група на всеки план следва да бъдат включени най-малко 10% младежи в неравностойно състояние.

През 2022 година Програмата планува финансиране на юношески действия в пет тематични области, с друг териториален обсег:

Тематична област 1: “Превенция на разнообразни форми на зависимост”;

Тематична област 2: “Превенция на експанзията измежду младите хора”;

Тематична област 3: “Насърчаване на здравословен метод на живот за физическо, психологично и прочувствено здраве”;

Тематична област 4: “Превенция на кибертормоз и злоупотребите онлайн, дезинформацията и разпространяване на подправени новини”;

Тематична област 5: “Насърчаване на доброволчеството, в това число в обстановка на кризи”.

В рамките на срещата гостите имаха опция да получат експертна консултация по сложени от тях въпроси, с цел да приготвят плановата си документи в сходство с условията при създаването, осъществяването и отчитането на плановете.

През 2022 година плановите оферти по всяка тематична област, според от териториалния обсег на активността, се разделят на планове с районен, регионален или локален обсег. Всички действия, без значение от териториалния обсег на плановете, следва да се осъществят сред 15 юли и 31 октомври.

Експертите обобщиха постоянно задавани въпроси, постъпили по е-поща, като направиха обяснение по документите по Програмата. Определеният общ размер на финансиране за актуалната процедура по Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за
хазарта за 2022 година е в размер на 5 000 000 лева Целевата група са младежите сред 15 и 29 години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР