Експерти от американския мозъчен тръст Стратфор назоваха най-вероятните бази, разположени

...
Експерти от американския мозъчен тръст Стратфор назоваха най-вероятните бази, разположени
Коментари Харесай

Мозъчният тръст "Стратфор" посочи базите в Сирия, които са на мушката на САЩ

Експерти от американския мозъчен концерн " Стратфор " назоваха най-вероятните бази, ситуирани в Сирия, които Съединени американски щати и съдружниците им могат да поразяват по отношение на отчетите за хипотетична химическа офанзива в Източен Гут.

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден стана ясно, че военните съветници са показали на американския президент Доналд Тръмп проект за мощен удар по Сирия.

Както се споделя в уеб страницата на центъра, Съединени американски щати имат намерение да извършат по-голяма интервенция, в сравнение с тази, която се организира през април 2017 година. Тогава корабите на американските военноморски сили изстреляха ракети на сирийското летище и авиобаза " Шайрат " . После споделиха, че там са основани самолети с химическо оръжие, макар че към момента няма доказателства за това.

Анализаторите считат, че новата американска интервенция ще засегне обектите, свързани със сирийската химическа стратегия, както и въздушните бази към Дамаск - Dumayr, Marge Ruhail и Mezzet.

Експертите считат още, че Съединени американски щати желаят не да възпират Дамаск, а да отслабят способността на сирийското държавно управление, което е нарочено за химическите офанзиви.

Серията офанзиви могат да продължат няколко дни. Напълно евентуално е един или няколко от съдружниците на Съединени американски щати - Франция, Англия, Саудитска Арабия, Катар или ОАЕ да поддържат американските войски.

Анализатори настояват, че сходна интервенция ще изисква повече запаси, да вземем за пример потреблението на самолетоносачи в Съединените щати. БЛИЦ напомня, че американският самолетоносач " Хари Труман ", придружаван от няколко ракетни разрушителя, напусна през днешния ден базата в Норфолк, Вирджиния, и се насочи на поход към Средиземно море . Аналитичният център отбелязва, че на самолетоносачът ще са му нужни седмици, с цел да стигне до района.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР