Експертен кабинет до местните избори наесен. Това ще бъде офертата

...
Експертен кабинет до местните избори наесен. Това ще бъде офертата
Коментари Харесай

Ето я офертата на Стефан Янев – експертен кабинет и избори 2 в 1 наесен

Експертен кабинет до локалните избори наесен. Това ще бъде офертата на Стефан Янев към останалите политически партии, в случай че „ Български напредък ” получи третия мандат за сформиране на държавно управление, научи „ Филтър “ от редиците на обединението с водач някогашния длъжностен министър председател.

Тя е най-малката в Народното събрание с едвам 12 депутати, само че към този момент няколко политически водачи я назоваха като най-хубавия вид да вземе трети досието от президента. Включително Бойко Борисов.

Кабинетът ще има за цел да се одобряват значими закони за Плана за възобновяване и резистентност, както и да вземе ограничения против високите цени.

А изискването, което е сложено на Янев, е държавното управление да работи до локалните избори следващата година, когато да има и парламентарни 2 в 1.

Според осведомени сигурно този вид ще бъде подсилен от систематичните партии ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които ще упорстват да няма ярки политически лица в държавното управление.

„ Български напредък “ не води война с никоя партия в Народното събрание, безапелационни са техни представители, чието мнение вестникът сондира в последните дни.

Реклама

Дори някогашният длъжностен районен министър Виолета Комитова е трансформирала мнението си за по този начин наречените партии на статуквото, които нападаше, до момента в който беше на власт.

Лидерът на „ Български напредък “ Стефан Янев още преди изборите показва подготвеност да приказва с всички, с цел да има държавно управление.

За разлика от тях ГЕРБ са безапелационни, че няма да поддържа „ Продължаваме промяната “ (ПП) за втория мандат, а Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България не желае държавно управление на ГЕРБ с първия, което прави невъзможна каквато и да била настройка при първите две завъртания.

Още никой не знае дали президентът ще даде мандата на Янев, който беше негов министър председател в две служебни държавни управления, а по-късно връзките им се скапаха. Но надали ще избра Демократична България и Българска социалистическа партия, с които е в открит спор, както и Движение за права и свободи поради имиджовите минуси на Догановата партия.

„ Възраждане “ няма поддръжка от никой в Народното събрание, тъй че остава Янев. Офертата на водача на „ Български напредък “ най-вероятно е съветвана с президента Радев.

Напълно допустимо е основни фигури от настоящия длъжностен кабинет да запазят постовете си и при експертно държавно управление с мандат на „ Български напредък “. Вече се спрягат вътрешният Иван Демерджиев и военният Димитър Стоянов, които да са от квотата на Румен Радев.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР