Експертът по хранене Ксения Черная назова храни, чиято употреба значително

...
Експертът по хранене Ксения Черная назова храни, чиято употреба значително
Коментари Харесай

Диетоложка изброи продуктите, които провокират развитието на язва

Експертът по хранене Ксения Черная назова храни, чиято приложимост доста усилва вероятността от развиването на стомашна язва.
Според диетологът болестта нормално се лекува с медикаменти, а дребна част от хората обръщат внимание на диетата и я съблюдават.
Дразненето на лигавицата се предизвика от алкохола и захарта, тъй че не би трябвало да ги употребявате даже в дребни количества, сподели тя.
Също по този начин при лекуването на пептична язва пациентите би трябвало да се откажат от домати, патладжани и чушки. Факт е, че кората и семената им съдържат субстанции, които нервират лигавицата.
Наред с храната, медикаментите, в това число орални контрацептиви, инхибитори на протонната помпа и нестероидни противовъзпалителни средства, също могат да имат негативен резултат върху действието на стомаха.
В здрав корем специфичен филм пази стените, само че под въздействието на Helicobacter, с понижаване на равнището на солната киселина, стомашната лигавица става по-податлива.
Диетоложката-ендокринолог Елена Щетинина уточни и кой не би трябвало да яде магданоз, копър, спанак и други зеленчуци. Яденето на зеленчуци и сурови храни с високо наличие на витамин К може да обостри избрани стомашни болести и в случай че сте алергични към такива храни, приемът им може да бъде съдбовен.
Според нея храните със зелена пигментация - магданоз, лук, спанак и други, се предлагат на съвсем всички, защото съдържат потребни хранителни субстанции, витамини А, В, К и аскорбинова киселина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР