Ексклузивно в Narod.bg – това е сигналът срещу Васил Терзиев,

...
Ексклузивно в Narod.bg – това е сигналът срещу Васил Терзиев,
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Ето го сигнала срещу Васил Терзиев, махат кмета на София заради участие във фирма „Мадж.ИО“ ООД

Ексклузивно в Narod.bg – това е сигналът против Васил Терзиев, който води до инспекция от Общинската изборна комисия и може да стане мотив за отстраняването на кмета на София.

В документа, подаден от радио и телевизия „ Истина и независимост ” четем, че наследникът на Държавна сигурност семейството не е прекратил присъединяване си в комерсиалното сдружение „ Мадж.ИО ” ООД, с ЕИК 202934693 и все още на полагане на клетва като кмет на 13 ноември 2023-а към момента е взел участие във компанията.

Реклама

Съгласно член 41, алинея 1 и алинея 3 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация Васил Терзиев не може да прави комерсиална активност по смисъла на Търговския закон и е задължен да приключи присъединяване си във компании в период от 30 дни от полагането на клетвата и да уведоми документално и Общинската изборна комисия.

Т.е., в преклузивния 30-дневен период Васи Терзиев не е прекратил комерсиалната си активност се явява в несъответственост с кметския пост в нарушаване на ЗМСМА, четем в сигнала.

Сега ОИК ще ревизира обстоятелствата и събитията и когато се потвърди, че Васко Кмета върти търговия, до момента в който е кмет, ще бъде изритан от Столична община, а в София ще се проведат нови избори за кмет.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР