Екоинспектори извършиха незабавна проверка след сигнал за замърсяване на река

...
Екоинспектори извършиха незабавна проверка след сигнал за замърсяване на река
Коментари Харесай

Провериха река Чепеларска по сигнал за замърсяване


Екоинспектори направиха незабавна инспекция след сигнал за замърсяване на река Чепеларска над Бачковския манастир, оповестиха Регионалната ревизия по околната среда и водите в Пловдив.

Сигналът е подаден до екоинспекцията през днешния ден в 12:50 часа от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Асеновград. В него се сигнализира, че водата в реката е с изменен цвят, написа " Dariknews.bg ".

Директорът на РИОСВ-Пловдив неотложно образува екип от екоексперти, който се отзова на сигнала. В екипа са били включени специалисти от инспекцията, Регионалната лаборатория към Изпълнителната организация по околната среда и Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “.

На място екоинспекторите откриват, че реката има лек белезникав цвят. Взети са водни проби за разбор от три места: река Чепеларска преди Бачковския манастир, след село Бачково и от река Юговска, която е приток на река Чепеларска.

За да се откри повода за замърсяването, в лабораторни условия ще бъде изработен подробен разбор по повече индикатори -неразтворени субстанции и метали.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР