Екипът на Димитър Бербатов изпрати обръщение до футболните клубове, които

...
Екипът на Димитър Бербатов изпрати обръщение до футболните клубове, които
Коментари Харесай

Екипът на Бербатов с писмо до БФС и министъра на правосъдието: Всичко е нелигитимно!

Екипът на Димитър Бербатов изпрати послание до футболните клубове, които са членове на БФС, до членовете на Изпълнителния комитет на БФС, до министъра на правораздаването, до организацията по вписванията и до министъра на младежта и спорта.

В него екипът на Бербатов обръща внимание, че съвещанието на Изпълнителния комитет на БФС от 19.08.2021 година, както и решенията, взети на него, са изцяло нелигитимни и взети посредством жестоко тъпчене на Устава на БФС.

Обръщението на екипа на Димитър Бербатов:

До:

Футболните клубове, членове на БФС

Членовете на Изпълнителния комитет на БФС

Министъра на правораздаването

Агенцията по вписванията

Министъра на младежта и спорта

Обръщение от екипа на Димитър Бербатов

Уважаеми Дами и Господа,

Обръщаме се към всички вас, с цел да ви осведомяваме за следващото жестоко нарушаване на Устава на БФС от настоящето управление на футболния съюз по отношение на оповестеното пред медиите привикване на конгрес на БФС, оповестен за 18.03.2022 година

Обръщаме внимание на всички вас и най-много на Агенцията по вписванията, че съвещанието на Изпълнителния комитет на БФС от 19.08.2021 година, както и решенията, взети на него, са изцяло нелигитимни и взети посредством жестоко тъпчене на Устава на БФС.

Според Устава - съвещание на Изпълнителния комитет на БФС се привиква от президента, първия вицепрезидент или различен вицепрезидент, 5 работни дни преди самото съвещание с писменна покана, изпратена по е-поща или факс, или посредством връчване персонално против автограф на ВСИЧКИ членове на Изпълнителния комитет. Поканата съдържа дневния ред на съвещанието, дата, място и час на провеждането му. Справка - чл.50 от Устава на БФС.

1. Поканата за съответното съвещание на Изпълнителния комитет на БФС е подписана от Борислава Михайлов. Към момента на свикването на това съвещание Борислав Михайлов не е нито президент, нито първи вицепрезидент, нито вицепрезидент на БФС. Справка - Търговския указател към 19.08.2021 година

2. Петър Стефанов Величков като пълновръстен член на Изпълнителния комитет на БФС не е получавал писмена покана по е-поща, факс или посредством връчване против автограф за това съвещание на изпълкома. Т.е. - не са поканени ВСИЧКИ членове на Изпълнителния комитет.

3. Поканите до защити членове на Изпълнителния комитет - а не до ВСИЧКИ, са изпратени два календарни дни преди самото съвещание на Изпълнителния комитет, с което не е спазено и предизвестието от 5 работни дни.

4. Дневният ред на нелигитимно свиканото съвещанието на Изпълнителния комитет не включва точка, обвързвана със свикването на Конгрес на БФС. В тази връзка, имайки поради, че огромна част от членовете на Изпълнителния комитет не са участвали на съвещанието, а са били показани посредством пълномощни, не е имало по какъв начин да бъдат авансово осведомени съответно за това, че ще се разисква свикването на Конгрес на БФС на 18.03.2022 година, и надлежно не е имало по какъв начин да упълномощят съответно представляващите ги сътрудници да изразят с гласоподаване тяхната воля в тази връзка.

Обръщаме внимание на всички вас за това по какъв начин действа и работи това управление на БФС и особено се обръщаме към Агенцията по вписванията, че всичко гореизложено прави съвещанието на Изпълнителния комитет от 19.08.2021 година изцяло нелегитимно.

Това, за жалост, прави нелегитимни всички решения, които са били взети на него и няма по какъв начин, спазвайки Устава на БФС и законовата уредба за ЮЛНСЦ, да бъде законно вписано в Търговския указател решение за привикване на конгрес по силата на решения, взети на съвещанието на Изпълнителния комитет на БФС от 19.08.2021 година

С почитание:

Екипът на Димитър Бербатов

София,

24 август 2021 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР