Ежедневният стрес, безсънните нощи и заболяванията изсмукват жизнените сили и

...
Ежедневният стрес, безсънните нощи и заболяванията изсмукват жизнените сили и
Коментари Харесай

Възстановяване на енергийния баланс - как и с какви средства

Ежедневният стрес, безсънните нощи и болесттите изсмукват виталните сили и сила на подложения на тяхното влияние човек. В урбанизирания ни работен живот тези загуби се назовават хронична отмалялост.

Как да се оправим с нея?

Всеки търси някакъв бърз метод за превъзмогване на неприятното положение, само че това не се случва. Налага се да се потърсят практики, които да дадат на тялото енергийния прилив, от който обезверено се нуждае. Тръгвайки по този път, би трябвало да знаем някои елементарни истини.

Енергийното ни тяло е обвързвано с физическия си двойник неразривно и нарушаването на потока на придвижване на силата се демонстрира тъкмо като хронична отмалялост и изцяло възприятие на уязвимост. Могат да я провокират както отрицателни мисли и прекарвания, по този начин и неточен неприятен хранителен режим, а също и стресови положения, които блокират потока на силата.

Когато тяло, дух и разсъдък работят хармонично, енергийният продан се прави на високи равнища. Тогава индивидът се усеща здрав, изпълнен с сила, с бодър дух и телесни чувства. Нужно е енергийният поток да се ръководи добре, да насища цялото тяло, да отстранява блокажите от неизбежните отрицателни чувства.

Такива прочистващи сеанси са нещо просто и елементарно изпълнимо в домашни условия. Методиката на тези най-прости способи за енергийно възобновяване се коренят в способността да се пресъздава. Това значи да насочваме своето подсъзнание към основаване на избрани облици, нужни за пречистване на енергийната ни обвивка.

Ето няколко елементарно изпълними техники за възобновяване на енергийния баланс

Най-разпространена е визуализация на светещо кълбо, което, сходно на яйце от светлина, ни обгръща, прочиствайки енергийните пътища, затлачени от негативите на деня.

- Започва се с умствен облик на слънчево кълбо, което се върти в една и съща посока, извличайки всички черни мисли и настроения, наслоени в нас;

- Отново визуализирайте кълбото, само че въртящо се в противоположна посока, пращаща мощен поток от сила, който прониква във всички кътчета на тялото ни;

- Визуализирайте сфера с цвят на злато и въображаемо я изпълнете с чиста сила. Нека тя ви обвие;

- Визуализирайте излизането на цялата тежка сила от вас към земните глъбини. Създайте въображаемо чувство за лекост на тялото и духа.

Може тези елементарни практики да бъдат разнообразени с посещаване на безшумно място измежду естествените хубости, където да се любуваме на изумителната хубост на основаното от безименния създател - природата.

 Енергиен баланс

Тези, които имат мощна позитивна мотивация, могат да пресъздават себе си като смели, преуспели, хармонични персони, задържайки този облик оптимално. Това не просто насища тялото с прилив на сила, само че и притегля положителните житейски моменти, както и качествени хора в живота и работата ни.

Техники за възобновяване на енергийния баланс

Възстановяването на енергийния баланс може да се реализира с дребни стъпки и промени в нормалния метод на живот. Ако измененията настройката си към света и своите нормални привички, ще забележите по какъв начин се чувствате все по-изпълнени с сила. За вас към този момент няма невъзможни неща.

Ето и къс справочник, с който ще сте по енергични и по-успешни във всяко едно начинание:

1. Събудете се и не оставайте в леглото още 10 минути. Пропиляно време е - нито спите в действителност, нито действате по задания. Събуждането в точния момент обезпечава сила, време за релаксираща закуска, четене, медитация, малко спорт. Това също по този начин контролира вашия режим, ето за какво се предлага да се прави същото даже през почивните дни. По този метод изпитвате по-малко стрес. Сладкият мързел може да съществува без проблеми, това е отлична форма разполагаем и отмора, само че да бъде изключение, а не табиет.

2. Медитирайте четвърт час, на безшумно място. Можете да го извършите незабавно след пробуждане и / или вечер. Седнете комфортно, дишайте надълбоко и следено, фокусирайте се върху разнообразни области на тялото, а по-късно разходете позитивни мисли в близост, отхвърляйки всичко останало. Медитацията се учи интензивно в медицината и нейните функции се признават. Нуждаем се от паузи на ритъма, отстъпления, в които можем да седим сами с нас, безшумно, дишайки надълбоко, следени.

3. Поддържайте нещата към себе си в ред. Чистота би трябвало да царува на всички места. Управете леглото първо. Поддържайте всичко допустимо най-подредено и чисто. Звучи като факсимиле, само че спазването на положителни привички в действителност значи напредък. Чудесно е да се приберете у дома и да намерите дома си чист, да се хвърлите в свежи постелки.

4. Пригответе обичана и здравословна закуска без разпръскване. Може да съдържа потребен сандвич, плодове, зърнени храни (в идеалния случай накиснете овесените ядки през нощта, с цел да се усвоят по-лесно), мляко, каквото желаете в умерени количества. Можете да изпиете кафе или чаша зелен или черен чай, в идеалния случай без захар.

5. Спортувайте - от плуване до джогинг всеки спорт е потребен. Спортувайте леко, даже в случай че имате сърдечни проблеми, да вземем за пример след сърдечен удар или след преработка на предсърдно мъждене (след консултация с доктор, схваща се). Спортът ни поддържа в отличен физически и душевен тонус, като доста понижава риска от болести. Заседналият метод на живот е, за жалост, все по-често срещан и той, комбиниран с други нездравословни привички, може да има нездравословни последствия. Най-малкото ни изтощава.

6. Душ с по-студена вода е освежителен метод за зареждане с сила. Също по този начин може да помогне за понижаване на изпотяването. Сутрешният душ също има медитативен съставен елемент, само че и работи като подтик на деня, който се разкрива пред вас. Измийте косата си с топла вода и в случай че можете да я понасяте, последователно понижавайте температурата на водата за останалата част от тялото. Можете да опитате различен вид, като редувате няколко пъти гореща - студена вода.

 Възстановяване на енергийния баланс - по какъв начин и с какви средства

7. Изпълнете деня си с усмивки. Положителната сила притегля позитивната сила. Усмихни се! Ще извършите всичко доста по-лесно. Помнете това: жестоко, егоистично и студено държание затваря всички порти пред индивида и изключително всички сърца. Веселият, отворен, признателен и добър човек ще има към себе си позитивна галактика, цялостна с благоприятни условия и обич.

8. Научете се да действайте бързо след изричане на желанието. Напразно желаеме да създадем нещо, в случай че останем на стадия на концепцията. Действайки, правейки на пръв взор дребни неща, ние сътворяваме положение на благоденствие в себе си. Важно е да се работи, излизайки отвън инкубатора на хрумвания. Всеки може да има хрумвания, само че единствено този, който ги ползва, съумява. Той може да прави неточности доста пъти, само че това единствено го ускорява, дава му житейски уроци. Мечтайте и вървете по пътя на фантазиите си.

9. Не яжте прекалено много на обяд. Тези, които се отдадат на обяд, незабавно стават сънливи, губят сила - повода е преразпределението на кръвта. Интелектуалното показване също понижава. Хранене с умерени дози от няколко типа храна е идеално за здравословен обяд. Помислете по какъв начин да вложите 2/3 от калориите си през първата част на деня.

10. Дишайте надълбоко в чист въздух. Има дихателни техники, доста употребявани в медитацията. Мозъкът ще се усеща ужасно и ще мислите за всичко доста по-ясно. Поемете надълбоко въздух, задръжте въздуха в белите дробове за 8-10 секунди, издишайте дълго време. Повторете. Намерете уместно място за това (в огромните градове с замърсен въздух това е по-трудно).

11. Спете към осем часа дневно. Това е един от най-важните аспекти на живота. Това ви оказва помощ да се заредите с сила без кафе и други стимуланти.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР