Ежедневните новини около ChatGPT и неговите възможности притесняват все повече

...
Ежедневните новини около ChatGPT и неговите възможности притесняват все повече
Коментари Харесай

Генеративният AI идва с нови предимства и предизвикателства за бизнеса

Ежедневните вести към ChatGPT и неговите благоприятни условия тормозят от ден на ден хора - както от позиция на това, че може да се окаже инструмент в ръцете на хакерите, по този начин и тъй като всъщност заплашва редица изобретателни специалности.   Но Аарон Леви, основен изпълнителен шеф на компанията за ръководство на наличие в облака Box, не се опасява от ChatGPT и съгласно него никой не би трябвало да го прави.   Inc. цитира Леви, който има опит в предвиждането на огромни софтуерни промени, а в този момент счита, че генеративните изкуствени интелекти като ChatGPT ще бъдат една от софтуерните области, които ще имат най-голямо въздействие върху бизнеса. В неотдавнашна обява в Twitter той предвижда, че промишленостите ще станат очевидци на " голяма вълна от нововъведения и " разрушителни " технологии, които ще се появят от нищото ".   Пред Inc. Леви изяснява какво би трябвало да знаете, с цел да се ориентирате в идната вълна от промени, които ще докара със себе си развиването на генеративния изкуствени разсъдък.  
Генеративният изкуствен интелект ще засегне целия софтуер  
  През 2022 година генеративните изкуствени интелекти означиха незабравим прогрес. Този нов вид платформи получиха голяма известност с появяването на ChatGPT - суперчатбот, който не просто обработва съществуващи данни, а генерира ново наличие, включително и напълно прилични есета.   Според Леви този софтуерен скок значи, че фирмите би трябвало да могат да отговорят на два значими въпроса - ще има ли изкуственият разсъдък забележителна роля за техния програмен продукт и трансформира ли технологията крайната стойност, която оферират на клиентите си.   Той чака да види забележителна смяна в още през тази година. Според компанията за данни CBInsights се чака вложенията в тази ниша да набъбнат внезапно, като към този момент са вложени 2,6 милиарда $ в започващи компании, занимаващи се с генеративен изкуствен интелект.    Нещо повече, Microsoft преди малко направи инвестиция от 10 милиарда $ в компанията, която стои зад ChatGPT.  Изкуственият разсъдък ще изисква нови работни места   Компаниите ще се нуждаят от хора с опит в региона на генеративните изкуствени интелекти, с цел да дефинират по какъв начин тази технология може да помогне на бизнеса им.    Например, споделя Леви, те ще би трябвало да отговорят на въпросите: " Кой модел е верният за потребление? Какъв е верният тип за образование на този модел, като се имат поради другите случаи на приложимост? И най-после, по какъв начин технологията да се приложи към съответен програмен продукт. "      Макар че потребностите от наемане на чиновници на всяка компания са разнообразни, избрани качества ще бъдат от значително значение за екипите, споделя той: " Предприемчивите, относително спестовни и неуморими хора, съгласно мен, ще бъдат голяма полезност в тази среда. "    
API ще бъдат от решаващо значение
Приложно-програмните интерфейси (API) ще бъдат основни за потреблението на преимуществата на генеративния изкуствен интелект, споделя Леви, представен от Inc.    API е откъс от код на обещано приложение, който разрешава на разнообразни софтуерни стратегии и платформи да споделят с него. API на софтуерни компании като Amazon, Гугъл и OpenAI, да вземем за пример, ще ви разрешат да употребявате към този момент съществуваща технология за генеративен изкуствен интелект, вместо да създавате свои лични модели.    Резултатът - повече благоприятни условия за нововъведения в тази нова епоха на изкуствения разсъдък.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР