EIT InnoEnergy търси следващите компании „еднорози“ в Централна и Източна

...
EIT InnoEnergy търси следващите компании „еднорози“ в Централна и Източна
Коментари Харесай

InnoEnergy търси следващите успешни стартъпи

EIT InnoEnergy търси идващите компании „ еднорози “ в Централна и Източна Европа, a крайният период за подаване на заявки е 5 март 2020.

За шеста поредна година започва най-големият конкурс PowerUp!, проведен от европейката организация EIT InnoEnergy – най-голямото обществено частно партньорство в Европейски Съюз в областта на устойчивите сили.

Състезанието дава опция на всички бизнесмени в областта на устойчивата сила, подвижността, чистия въздух, чистите и интелигентни технологии и умните градове, да вземат участие в едно от най-престижните надпревари в Централна и Източна Европа.

Компаниите, които са определени да вземат участие в програмата на InnoEnergy, ще могат да получат поддръжка в подобрението на продуктите им, развиване и пилотни планове, тактики за комерсиализация, въвеждане и разширение на интернационалния пазар и спомагателни благоприятни условия за финансиране. Участниците ще получат достъп до партньорската мрежа на InnoEnergy и опция за колаборация с основни компании. Големият победител ще получи и опцията да се причисли към влиятелната акселераторска стратегия Highway® на уредника на състезанието.

Програмата Highway® има за цел да създаде нови планове и да ги приспособява към европейския пазар. Участниците в програмата, могат да чакат поддръжка в необятен кръг от тематики: от правна отбрана и отбрана на интелектуалната благосъстоятелност, през дизайн, до гъвкава методология и други

Всички искащи да се включат в най-голямото състезаниe в областта на чистата сила и умни градове, могат да го създадат на платформата на PowerUp! Първият стадий стартира с подаването на планове от 15 януари до 5 март 2020 година Всички позволени до втори кръг, ще бъдат известени по мейл и поканени на народен Bootcamp, с цел да показват своите планове. Последният стадий от състезанието е избирането на 14 финалисти от 17 май до 3 юни като най-хубавите стартъпи ще се срещнат в Краков за огромния край на надпреварата и ще бъдат оповестени на уеб страницата на състезанието. Големият победител ще получи премия в размер на 50 000 евро, участникът класирал се на второ място – 10 000 евро, а за третата премия са планувани 5 000 евро.

Предизвикателството PowerUp! е опция за организации от Централна и Източна Европа да станат идната компания „ еднорог “ (стартъпи, достигнали и надхвърлили стойност от 1 милиарда $.) в портфолиото на InnoEnergy. Конкурсът е отворен за бизнесмени от всички стадии на развиване. Няма значение дали имате единствено концепция, търсите идващия си клиент или планирате разширение на пазара. Тематичните области са сила, подвижност, чисти технологии и интелигентни градове, само че предизвикването е отворено и за всички хрумвания отвън рамките.

Европейската организация InnoEnergy е най-голямото обществено частно партньорство в Европейския съюз в областта на устойчивата сила. Компанията се грижи за стабилно развиване на силата като подкрепят приемането на нови технологии без риск.

InnoEnergy също сплотява 430 основни играчи от 18 страни, които имат косвен достъп до 150 милиона консуматори на сила.

Един от най-хубавите образци за вложения на InnoEnergy е Northvolt, най-големият производител на литиево-йонни акумулатори в Европа, с настояща оценка от 1,6 милиарда евро.

В началото на 2016 година, преди да бъдат одобрена компания, двама някогашни ръководители на Tesla, Питър Карлсон и Паоло Черути, се обръщат към InnoEnergy за поддръжка. Northvolt е ориентиран към софтуерни достижения, захранвани от чиста сила., за разлика от азиатските стандартни оборудване за произвеждане на акумулатори. Наскоро Northvolt събра 350 милиона евро от Европейската капиталова банка и сега строи двете най-големи заводи за акумулатори за зелена сила Northvolt Ett в Skellefteá, покрай Арктическия кръг и Northvolt Zwei, в Долна Саксония.

За шеста поредна година Клийнтех България е народен сътрудник и координатор на състезанието за България. За всевъзможни въпроси по отношение на състезанието PowerUp!, можете да се обръщате към координатора за PowerUp! от страна на Клийнтех България – Ели Щерева: [email protected].

За да участвате в предизвикването PowerUp!, би трябвало да подадете заявката си до 5 март 2020 на уеб страницата на InnoEnergy: https://powerup.innoenergy.com
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР