Егото е обвинявано за всичко – от разпадането на връзките

...
Егото е обвинявано за всичко – от разпадането на връзките
Коментари Харесай

Как да преодолеем собственото си его

Егото е упреквано за всичко – от разпадането на връзките до започването на войни! Често хората даже и не осъзнават, че са водени от него и значително то унищожава живота им. В учебно заведение не преподават уроци по какъв начин да го идентифицираме и преодолеем. Това го научаваме от битието. Важен обаче е моментът, тъй като, в случай че човек осъзнае прекомерно късно, че дейностите му се дефинират от егото, може да е прекомерно мъчно да сложи живота си в верния коловоз.

За благополучие, има метод да идентифицираме и преодолеем личното си его. Това може да стане с няколко лесни стъпки на самоанализ и смяна на мирогледа.

Идентифициране

За всеки е мъчно да разбере, че животът му се води от егото. Повечето литература, налична по въпроса, разпознава признаците на егото, без в действителност да обръща внимание на сърцевината му. Литературата разпознава арогантността, упоритостта, страха от неверна преценка, страха от неуспех, наред с другото, само че пропуща основната точка.

Всички тези детайли имат едно общо начало – те се появяват, единствено когато сте подвластни от външната среда, с цел да усетите метода, по който желаете да се чувствате. Когато разчитате на другите усещания на хората, с цел да се почувствате добре, тогава ще се страхувате от мнението им, ще се страхувате от крах, ще се биете, с цел да докажете, че сте прави.

Точно и по тази причина при крах ще обвинявате другите за вашето състояние в живота. Именно това е и сърцевината на егото – зависимостта от външната среда, с цел да усетите метода, по който желаете да се чувствате.

Не се сравнявайте с другите

Вашето его постоянно ще ви съпоставя с други хора. Това е неговият главен източник на власт, силата, която желаеме да си върнем. Когато съпоставяме нашите достижения и минали резултати с тези на другите, постоянно ще се усещаме недооценени. Понякога няма да успеем в нещо и егото ни ще ни накаже, като ни накара да се усещаме по-низши и безполезни.

 Как да преодолеем личното си его

Ако успеем и преодолеем другите, то ще ни накара да имаме вяра, че сме превъзходни и непобедими, нещо, което сигурно е заблуда. Самоуважението ни е изцяло субективно и в никакъв случай не би трябвало да се съпоставя с другите. Ако се сравнявате с някого, това би трябвало да сте самите вие. Стремете се да прескочите предходните си достижения и постоянно се стремете към развиване.

Фокусирайте се върху живота

Животът е развой, а не даденост, той е пътешестване, а не дестинация. Когато стартираме да признаваме живота и същинската му същина, ще разберем, че в действителност има значение това, което претърпяваме. В процеса на живота откриваме всички красиви и незабравими прекарвания. Има смях, сълзи, целувки и проблеми. Намираме нашите същински пристрастености, ползи и паники. В процеса на живота намираме всичко, което го прави логичен и вълшебен. Егото ще ни кара непрекъснато да желаеме повече, без да можем да осъзнаем и да се зарадваме на това, което имаме.

Забравете нормалната система

Ние всички сме част от система, огромна преобладаваща система. По-конкретно, ние сме част от система за заплащане и наказване. Докато сме били деца, постоянно сме били наказвани, когато вършим неточности. Това продължава в учебно заведение, гимназия, университет, работа и евентуално даже след гибелта. Рая или пъкъла, премия или наказване? Тази система е просто метод да се подхранва егото и изцяло да унищожим способността да ценим себе си.

Егото ще ни накара да се усещаме великолепно, в случай че спечелим, и постоянно ще чакаме премия за нашите триумфи. Ако изгубим и пропаднем, то ще ни смаже и ще ни накара да се почувстваме като мравка. Забравете тази система и запомнете, че не сме циркови животни, които се нуждаят от премия, с цел да се усещат скъпи. Ние сме самостоятелни същества, изцяло съзнателни и осъзнати. Научаваме посредством опита. Единствената действителна премия, която би трябвало да търсим, е знанието и силата, които придобиваме през целия си живот.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР