Египет подготвя зона на границата с Газа, която би могла

...
Египет подготвя зона на границата с Газа, която би могла
Коментари Харесай

Египет подготвя терен за евакуация на палестинци от Рафах

Египет приготвя зона на границата с Газа, която би могла да одобри палестинци , ако израелска атака против Рафах провокира изселване през границата, споделиха четири източника на Ройтерс, в това, което те описаха като непредвиден ход на Кайро.

Египет, който отхвърли да е правил сходна подготовка, за опцията опустошителната атака на Израел в Газа да прогони палестинците в Синай - нещо, което Кайро споделя, че би било изцяло недопустимо - повтаряйки предизвестия от арабски страни като Йордания.

Съединените щати неведнъж са заявявали, че ще се опълчват на всяко изселване на палестинци от Газа.

Един от източниците сподели, че Египет е оптимистично надъхан, че договарянията за реализиране на преустановяване на огъня могат да избегнат сходен сюжет, само че открива зоната на границата като краткотрайна и защитна мярка.

Три източника от службите за сигурност споделиха, че Египет е почнал да приготвя пустинна зона с някои съществени уреди , които биха могли да се употребяват за заслон на палестинците, като подчертаха, че това е стъпка при непредвидени условия.

Източниците, с които Ройтерс беседва за тази история, отхвърлиха да бъдат посочени заради чувствителността на въпроса.

Израел съобщи, че, където над 1 милион палестинци потърсиха леговище от опустошителната му атака в Газа.

Израел съобщи, че армията му в други елементи на линията Газа.

Но шефът на Организация на обединените нации за филантропична помощ, че е " заблуда " да се мисли, че хората в Газа могат да се изтеглят на безвредно място и предизвести за опцията палестинците да се разпилян в Египет, в случай че Израел стартира военна интервенция в Рафах.

Той назова този сюжет " нещо като египетски призрачен сън ".

Египет формулира своето опълчване на изселването на палестинците от Газа като част от по-широкото арабско отменяне на всяко повтаряне на " Накба " или " злополуката ", когато към 700 000 палестинци избягаха или бяха принудени да изоставен домовете си във войната към основаването на Израел през 1948 година

Първият източник сподели, че построяването на лагера е почнало преди три или четири дни и ще предложи краткотраен заслон при всеки сюжет на хора, пресичащи границата, " до момента в който се реализира решение ".
 Камерън: Израел би трябвало да намерения съществено преди по-нататъшни дейности в Рафах
Камерън: Израел би трябвало да намерения съществено преди по-нататъшни дейности в Рафах

Англия желае незабавна пауза в боевете която да докара до преустановяване на огъня

Попитан за информациите от източниците, ръководителят на египетската Държавна осведомителна работа сподели: " В това няма учредения за истина. Нашите палестински братя споделиха и Египет сподели, че няма подготовка за тази опция. "

Синайската фондация за човешки права, активистка организация, разгласява изображения в понеделник, за които сподели, че демонстрират строителни камиони и кранове, работещи в региона, и изображения на бетонни бариери.

Позовавайки се на неидентифициран източник, фондация " Синай " сподели, че строителните работи са предопределени да основат предпазена зона при положение на всеобщо изселване на палестинци.

Ройтерс съумя да удостовери местоположението на част от видеото като Рафах от позицията на постройките, дърветата и оградите, които подхождат на сателитни изображения на региона.

Ройтерс не съумя да удостовери местоположението на цялото видео или датата, на която е снимано.

- повече от половината от популацията на линията Газа, съгласно организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA).

Израел твърди, че би трябвало да разшири офанзивата си в Рафах, с цел да унищожи Хамас, групата, която стои зад офанзивата от 7 октомври, при която 1200 души бяха убити в Израел и други 250 бяха отвлечени, съгласно израелски данни.

С повече от 28 000 души, които към този момент са убити при израелската атака в Газа , съгласно здравните управляващи в ръководената от Хамас Газа, ориста на хората, укриващи се в Рафах, провокира интернационална угриженост, в това число за западните съдружници на Израел.

, че Израел не би трябвало да продължава с интервенция в Рафах без проект за гарантиране на сигурността на хората, които се укриват там.

Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати сподели: " Президентът беше безапелационен, че не поддържаме насилственото разселване на палестинци от Газа. Съединени американски щати не финансират лагери в Египет за разселени палестинци. "

Кабинетът на Нетаняху подреди на армията да изготви проект за евакуация на Рафах. Но към момента няма проект.

Нетаняху, в изявление за ABC News, сподели, че могат да отидат в региони на север от Рафах, прочистени от армията.

Ави Дихтер, израелският министър на земеделието и развиването на селските региони, сподели в сряда, че евакуацията е " боен въпрос " и израелската войска знае по какъв начин да го направи.

В коментар за армейското радио на Израел Дихтер сподели, че има " задоволително земя западно от Рафах " и загатна Ал Маваси - регион на брега, към който израелските военни споделиха, че цивилните би трябвало да избягат при започване на офанзивата.

Войната в Газа натрупа напън върху връзките сред Египет и Израел, които подписаха спокойно съглашение през 1979 година

Генералният секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гейт, някогашен министър на външните работи на Египет, сподели по-рано тази седмица, че израелските дейности са заплашили приемствеността на споразуменията с Египет и Йордания - отпратка към мирните контракти с двете арабски страни.

Египетският външен министър Самех Шукри сподели на 12 февруари, че Египет е спазвал съглашението в продължение на 40 години и ще продължи да го прави, до момента в който и двете страни са ангажирани с него.
 Южна Африка сезира Международния съд поради израелската атака в Рафах
Южна Африка сезира Международния съд поради израелската атака в Рафах

Съдът би трябвало да употребява пълномощията си, с цел да предотврати по-нататъшно нарушение на правата на палестинците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР